Skip to main content

Νέος πρύτανης του ΑΠΘ ο Γιάννης Μυλόπουλος

Νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής και τεχνικής Περιβάλλοντος, Γιάννης Μυλόπουλος.
Νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής και τεχνικής Περιβάλλοντος, Γιάννης Μυλόπουλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των πρυτανικών εκλογών.

Ο συνδυασμός του κ. Μυλόπουλου συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 52% - δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμη οι ψήφοι σε ένα εκλογικό τμήμα - έναντι του αντιπάλου του, Ανέστη Φιλιππίδη, καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας, ο συνδυασμός του οποίου συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 48%.

Η νέα διοίκηση θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με αντιπρυτάνεις την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Σοφία Κουίδου - Ανδρέου, την καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής, Δέσπω Λιάλιου, και τον καθηγητή του τμήματος Βιολογίας και διευθυντή του Τομέα Οικολογίας, Γιάννη Παντή.

Ποιος είναι


Ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος με την Αναστασία Τσώμου, αγρονόμο και τοπογράφο μηχανικό, στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, κι έχουν δυο παιδιά.

Το 1982 πήρε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, πέντε χρόνια αργότερα εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και το 1995 ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική του έρευνα στη Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του York, στον Καναδά. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 100 εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων στις περιοχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων, της Βιώσιμης Υδατικής Πολιτικής και της Αειφόρου Ανάπτυξης για το Περιβάλλον.

Διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και μέλος επιτροπών σε πολλούς φορείς, υπουργεία, ινστιτούτα και δήμους. Από το 2006 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας για ζητήματα ευρωπαϊκής εκπαίδευσης του ΑΠΘ και από το 2008 έως σήμερα διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Από το 1996 έως σήμερα συμμετέχει ως εμπειρογνώμων σε θέματα Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, σε επιτροπές αξιολόγησης ερευνητικών προγραμμάτων στη Γενική Διεύθυνση Ερευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ZENITH