Skip to main content

Νίκη στα σημεία για τα κλειστά επαγγέλματα

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι τελικώς εξασφάλισε το πράσινο φως από την Κομισιόν και θα «ανοίξει» το κλειστό επάγγελμα των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ.
Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι τελικώς εξασφάλισε το πράσινο φως από την Κομισιόν και θα «ανοίξει» το κλειστό επάγγελμα των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, αφού μεσολαβήσει ένα σοβαρό μεταβατικό χρονικό διάστημα.

Αυτό ξεκαθαρίζονταν από αργά χθες το βράδυ, αλλά και σήμερα το πρωί, αρμοδίως, με μια δόση ικανοποίησης από τα συναρμόδια υπουργεία, που θεωρούν ότι πέτυχαν το σκοπό τους. Δηλαδή, και το επάγγελμα να απελευθερώσουν, αλλά και σοκ να μην προκαλέσουν στη συγκεκριμένη αγορά, δίνοντάς τη το χρόνο να προετοιμασθεί για την επόμενη μέρα.

Το θέμα, ωστόσο, είναι να διευκρινισθεί επακριβώς πόσο ακριβώς θα είναι αυτό το μεταβατικό στάδιο. Κάποιοι από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για 1,5 χρόνο, όμως όλοι όσοι γνωρίζουν τις πολιτικές της Κομισιόν σε ανάλογες περιπτώσεις, υποστηρίζουν ότι αυτό το διάστημα είναι μεγάλο.

Κατά συνέπεια, το πιθανότερο είναι μικρότερο, στα όρια του χρόνου, που και πάλι, όμως αποτελεί πολυτέλεια, αν σκεφθεί κανείς ότι αρχική πρόθεση των Βρυξελλών ήταν το άνοιγμα του επαγγέλματος να ξεκινήσει από την …1η Αυγούστου.

ZENITH