Skip to main content

Nineflow Courier: Το «πράσινο» courier της Θεσσαλονίκης μεγαλώνει

Τους καρπούς της επιτυχίας τους φαίνεται να απολαμβάνουν οι «πράσινοι» ταχυμεταφορείς της Θεσσαλονίκης. Τι αναφέρουν στη Voria.gr, οι ιδρυτές του Nineflow Courier.

της Σοφίας Παπαμαυρουδή

Νοέμβριος του 2013. Δύο νεαροί Θεσσαλονικείς, με δύο ποδήλατα και δύο σακίδια, αποφάσισαν να ρισκάρουν μέσα στην κρίση και να δοκιμάσουν κάτι πρωτοποριακό, να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση courier. Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά, οι «πράσινοι» ταχυμεταφορείς της Θεσσαλονίκης, απολαμβάνουν τους καρπούς της επιτυχίας τους, καθώς η Nineflow Courier αναπτύσσεται όπως λένε όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, ο Σάκης Γκαλάπης, μιλώντας στη Voria.gr, εξήγησε ότι ενώ ξεκίνησαν χωρίς κανέναν πελάτη να τους περιμένει οι δύο φίλοι κατάφεραν να μεγαλώσουν την επιχείρηση τους και να κλείσουν αρκετές συνεργασίες.

«Με σκληρή δουλειά πολύ υπομονή και μεγάλο όγκο πληροφορίας να διαχειριστούμε για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, καταφέραμε να κάνουμε αρκετά βήματα μπροστά και πλέον συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαλάπης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τόσο η ανταπόκριση του κόσμου την οποία  βρίσκουν ιδιαίτερα συγκινητική, όσο και ο δισταγμός ορισμένων για το Nineflow courier, τους βοήθησε να αναπτυχθούν περισσότερο.

«Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που ήταν διστακτικοί στην αρχή. Μόλις όμως δοκίμασαν τις υπηρεσίες μας και είδαν το αποτέλεσμα τότε η δοκιμή κατέληξε σε συνεργασία», εξήγησε ο κ. Γκαλάπης.

Πλέον, με τρία άτομα «προσωπικό» και πάνω από 20 ποδήλατα, η εταιρεία, όπως τονίζουν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών σε μεταφορές δεμάτων, έχοντας παράλληλα και εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι είναι δίπλα τους κάθε φορά που ο φόρτος εργασίας το απαιτεί.

Οι συνεργάτες του Nineflow Courier είναι ως επί το πλείστον εταιρίες όπως e-shop, εταιρίες πληροφορικής φαρμακεία αλλά και επαγγελματίες όπως δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, τεχνικά γραφεία κλπ.

Για μια αποστολή επόμενης ημέρας οι τιμές ξεκινούν από 3,5 ευρώ και η κάλυψη είναι για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γκαλάπης, «αυτή είναι και η πιο value for money υπηρεσία μας για όποιον δεν βιάζεται να στείλει κάτι και θέλει να το στείλει με τον πιο οικονομικό τρόπο».

Ωστόσο, η εταιρεία προσφέρει αυθημερόν υπηρεσίες όπου η παραλαβή και παράδοση γίνονται μέσα στην ίδια ημέρα.

Αυτό που κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει «από κάθε άλλη», είναι η άμεση παραλαβή και παράδοση με χρόνους που δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά για το κέντρο της πόλης και τα 45 για την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη και αυτό φυσικά πάντα με ποδήλατο.

Επιπλέον η Nineflow courier το 2014 ξεκίνησε συνεργασίες με εταιρείες στο χώρο της διαφήμισης και έτσι,  σε συνδυασμό πάντα με το ποδήλατο ως βασικό εργαλείο αλλά και τα κατάλληλα άτομα για κάθε έργο προσφέρει πλέον και υπηρεσίες merchandising.

Ο Σάκης Γκαλάπης επισημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά project στα οποία δουλεύουν και «θα γίνουν πράξη την κατάλληλη στιγμή».

Αναφορικά με το ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τους Θεσσαλονικείς να τους προτιμούν, ο κ. Γκαλάπης αναφέρει ότι η άμεση παράδοση,όπως και το ποδήλατο, είναι αυτά που έκαναν τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» την εταιρεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο δεύτερο, το οποίο είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας, αφού τα πάντα όπως είπε αναπτύσσονται γύρω από αυτό, δίνοντας παράλληλα περιβαλλοντικά μηνύματα στους πελάτες.

«Έχει πλεονεκτήματα και οφέλη τόσο για εμάς και για τους πελάτες μας αλλά και για το περιβάλλον. Δεν ρυπαίνει, έχει χαμηλά έξοδα συντήρησης και τεράστια ευελιξία σε συνθήκες αστικής μετακίνησης σε μια πόλη όπως τη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά συντελούν στο να μπορούμε να προσφέρουμε πάρα πολύ ανταγωνιστικούς τιμοκαταλόγους αλλά και υπηρεσίες με υψηλή ποιότητα», εξηγεί ο συνιδρυτής του Nineflow Courier.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης της εταιρείας εκτός Θεσσαλονίκης, ο Σάκης Γκαλάπης απαντάει:

«Αυτή την στιγμή βασικός σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε ένα δίκτυο που δε θα χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για να ολοκληρώνει τις εργασίες και να είμαστε πλήρως αυτόνομοι ώστε στο μέλλον να εξυπηρετούμε και άλλες μεγάλες πόλεις. Βέβαια είμαστε ανοιχτοί και σε κάθε μορφή συνεργασίας».

Τα γραφεία του Nineflow Courier βρίσκονται στη Φιλίππου 97 στο κέντρο και από 1 Μαρτίου η έδρα θα μεταφέρθεί  στην Ολυμπίου Διαμαντή 30 δίπλα στη Δωδεκανήσου.

ZENITH