Skip to main content

Νομικός Οδηγός για το Περιβάλλον από Συνήγορο του Πολίτη - WWF Ελλάς

Πρόκειται για ένα Νομικό Οδηγό για το περιβάλλον, τον οποίο εκδίδει η WWF Ελλάς στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος για την έκδοση και παρουσίαση δέκα «Οδηγών για το περιβάλλον».
Στη συγγραφή ενός βιβλίου για το περιβάλλον προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη Πρόκειται για ένα Νομικό Οδηγό για το περιβάλλον, τον οποίο εκδίδει η WWF Ελλάς στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος για την έκδοση και παρουσίαση δέκα «Οδηγών για το περιβάλλον».

Σκοπός του Νομικού Οδηγού, ο οποίος διανέμεται δωρεάν από τη WWF Ελλάς, είναι η παρουσίαση καίριων τομέων περιβαλλοντικών προβλημάτων, της σχετικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και των δυνατοτήτων δράσης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο σε ένα πλήρες και ευανάγνωστο εγχειρίδιο.

Στην πρώτη ενότητα του εγχειριδίου περιλαμβάνεται το γενικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και της πρόσβασης στην περιβαλλοντική πληροφόρηση, ενώ στη δεύτερη ενότητα περιγράφονται τα πεδία ανθρώπινης δραστηριότητας που προκαλούν τα κυριότερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Επίσης, ο Νομικός Οδηγός περιλαμβάνει πραγματικά παραδείγματα διοικητικής δράσης, από την εμπειρία του Συνηγόρου του Πολιτη, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ZENITH