Skip to main content

Νομιμότητα και διαφάνεια στην κτηματαγορά με τη νέα ταυτότητα μεσίτη

Ένα νέο μέτρο για την ασφάλεια στις μεταβιβάσεις, την προστασία των συναλλασσομένων, αλλά και την προστασία του νομίμων μεσιτών από την παραμεσιτεία.
της Άννης Καρολίδου
 
Ένα νέο, σημαντικό μέτρο, για την ασφάλεια στις μεταβιβάσεις και ενοικιάσεις ακινήτων, την προστασία των συναλλασσομένων, αλλά και την προστασία του νομίμων μεσιτών από την παραμεσιτεία, παρουσίασε εχθές το βράδυ ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, το νέο Δελτίο Ταυτότητας Μεσίτη. 
 
Η νέα ταυτότητα παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο κ. Άγγελο Πασαλίδη και τα μέλη του Συλλόγου, σε εκδήλωση των μεσιτών και είναι ένα από τα μέτρα και τα μέσα που λαμβάνει ο ΣΜΑΣΘ, για τη δημιουργία μίας υγιούς σχέσης, πάνω σε  καινούργια βάση, μεταξύ μεσιτών και των πελατών τους. 
 
«Με τη νέα ταυτότητα, την οποία θα πρέπει να ζητούν οι πελάτες και να επιδεικνύουν οι μεσίτες, ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθεί η κουλτούρα μίας διαφορετικής, υγιούς σχέσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, αντιμετωπίζοντας έτσι, παράλληλα και το συχνό φαινόμενο της παραμεσιτείας», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Πασαλίδης επισημαίνοντας:
 
«Ο πελάτης θα γνωρίζει ότι ο κάτοχος της ταυτότητας είναι νόμιμος μεσίτης, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Συλλόγου μας. Πάνω στο Δελτίο Ταυτότητας που θα χορηγηθεί στα περίπου 500 μέλη του ΣΜΑΣΘ θα αναγράφεται εκτός από το όνομα του μεσίτη, ο αριθμός αδείας, ο αριθμός μητρώου, το ΑΦΜ και το όνομα του μεσιτικού γραφείου. Με βάση αυτά τα δεδομένα, σε περίπτωση οιουδήποτε προβλήματος σχετικά με τις συναλλαγές, οι πολίτες θα μπορούν να καταφεύγουν στο Σύλλογο».
 
Image
Νομιμότητα και διαφάνεια στην κτηματαγορά με τη νέα ταυτότητα μεσίτη
 
( σ.σ η φωτογραφία του Δελτίου είναι μακέτα)
 
Φυσικά, οι νόμιμοι μεσίτες που θα ασκούν το επάγγελμά τους στο σύγχρονο αυτό πλαίσιο  λειτουργίας, επόμενο είναι να σέβονται τους όρους των εντολών των πελατών τους και να μη ξεφεύγουν σε «στραβές» πρακτικές. 
 
Η νέα ταυτότητα των μεσιτών της Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που θα προβληθεί αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παραμεσιτείας, ένα φαινόμενο από το οποίο πλήττεται ο κλάδος ειδικά στην περίοδο της κρίσης, αλλά από το οποίο πλήττονται επίσης τα ασφαλιστικά ταμεία και το ταμείο του κράτους. 
 
 

ZENITH