Skip to main content

Νταβανέλλος: Παρελθόν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Κεραυνοί κατά της κυβέρνησης από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικό στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας. Τι λέει για ΑΝΕΛ, Παναρίτη, Ρουμπάτη και Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικού στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας Αντώνη Νταβανέλλου τόσο για τις πολιτικές της κυβέρνησης όσο και για την επιλογή προσώπων.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης του Κόκκινου Δικτύου, αναφέρθηκε στη συγκατοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. «Παρόλο που παρουσιάστηκε σαν υποχρεωτική η συγκυβέρνηση με του ΑΝΕΛ, δεν ήταν. Υπήρχε διέξοδος, -η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και η απαίτηση ψήφου εμπιστοσύνης ή ανοχής κατευθείαν από τη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο ζήτημα, όπως είπε ο κ. Νταβανέλλος, είναι «η εμφάνιση ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού-σοσιαλφιλελεύθερου κύκλου και μέσα στην κυβέρνηση  σε ισχυρά υπουργεία και ακόμα περισσότερο στον κυβερνητικό μηχανισμό όπου εμφανίζονται κρίσιμες αναθέσεις σε πολιτικά στελέχη τα οποία προκαλούν με την ιστορία τους όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν ισχυρές αμφιβολίες για το τι θα γίνει παρακάτω». Όπως σημείωσε, «ένα από τα στελέχη είναι η Παναρίτη, σύμβουλος μια νεοφιλελεύθερης δικτατορίας …αλλά και άλλοι Χριστοδουλάκης στις τράπεζες, Ρουμπάτης στην ΕΥΠ κα».

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το πρόγραμμα, οι δεσμεύσεις της ΔΕΘ είναι παρελθόν. Η ψυχή του προγράμματος πάει προς το απώτερο μέλλον και με πολλά ερωτηματικά για το αν θα υλοποιηθεί».

Ο κ. Νταβανέλλος έκανε λόγο για «περίεργη ευαισθησία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καραμανλική ΝΔ». «Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένα κεντρικό πολιτικό στέλεχος της δεξιάς και δίνει περιθώρια στο χώρο της δεξιάς για πολιτικές πρωτοβουλίες. Αυτό που ακολουθεί δείχνει μια περίεργη ευαισθησία από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Καραμανλική ΝΔ. Η διάθεση μεταξύ  Σαμαρικής δεξιάς και καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας μοιάζει να έχει προοπτικές στο μέλλον», υπογράμμισε.



 

ZENITH