Skip to main content

Νταβούτογλου: «Νέοι ορίζοντες στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας»

Για «νέους ορίζοντες στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ύστερα από συνάντηση του με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημ
Για «νέους ορίζοντες στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ύστερα από συνάντηση του με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

«Συζητήσαμε το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξαν ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός», σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση του με τον κ. Δρούτσα.

Ο κ. Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να αναφέρει τα σχέδια του πρωθυπουργού της Τουρκίας να επισκεφθεί την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Δρούτσα να επισκεφθεί την Τουρκία.

«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν επίσης να συνεργαστούν και σε άλλα περιφερειακά ζητήματα όπως τα Βαλκάνια, η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο κ. Δρούτσας επισήμανε: «Με την Τουρκία μοιραζόμαστε πολύτιμες εμπειρίες από το πρόσφατο παρελθόν και αναφέρομαι στη συνεργασία που είχαμε στη χρονική περίοδο 1999-2004».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο περιθώριο Διεθνούς Συνεδρίου για το Αφγανιστάν, πού διοργανώθηκε στο Λονδίνο.

ZENITH