Skip to main content

Νταβούτογλου: Τούρκοι και Έλληνες σαν μία οικογένεια

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και το γεύμα που είχαν το μεσημέρι στη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και το γεύμα που είχαν το μεσημέρι στη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο γεύμα που παρετέθη στον Τούρκο υπουργό και στα μέλη της οικογένειάς του σε ταβέρνα της Παλιάς Πόλης μετείχε και ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο.

«Καλωσορίζω τον κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, στη Ρόδο. Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στη Ρόδο, καθ΄ οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή και όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα», δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «είναι πάντα ενδιαφέρουσες οι συναντήσεις με τον κ. Νταβούτογλου και νομίζω είναι και πολύ θετικό ότι είναι εδώ και ο υφυπουργός τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης, ότι κατάφερε να βρίσκεται σήμερα μαζί μας κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για θέματα τουρισμού, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή που βρισκόμαστε. Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς, εδώ, στη Ρόδο».

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα να είμαι στη Ρόδο σήμερα. Συναντιέμαι με το Δημήτρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού, τους δύο πολύ καλούς μου φίλους. Συναντιόμαστε σαν οικογένειες. Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ (σ.σ. Αλικαρνασσό) τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών παρατήρησε: «Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».

Τέλος, ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης ανέφερε: «Καλωσορίζω τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Ως Υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού, αρμόδιος για τα θέματα του τουρισμού, όταν έρχεται ένας τόσο υψηλός επισκέπτης, είναι για μας χαρά να τον υποδεχόμαστε, να τον καλωσορίζουμε στην περιοχή μας, ιδίως μάλιστα αυτή την περίοδο που έχουμε χαράξει έναν σχεδιασμό μίας κοινής πολιτικής, που αφορά και τον τουρισμό και που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί σε όφελος και των δύο λαών μας. Τον καλωσορίζω, λοιπόν, του εύχομαι καλή διαμονή και θα είναι ευπρόσδεκτος στα νησιά μας».

ZENITH