Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Αν η Ελλάδα χρειάζεται νέο δάνειο, θα το εξετάσουμε

Ενοχλημένος από τη μη υλοποίηση των «πολλών υποσχέσεων» της ελληνικής κυβέρνησης ο επικεφαλής του Eurogroup. «Αδειάζει» τον Ισπανό ΥΠΟΙΚ για τα περί τρίτου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα.

Τη δυσαρέσκειά του με έμμεσο τρόπο εξέφρασε για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ χαρακτήρισε «απολύτως ψευδείς» τις πληροφορίες που φέρουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 30-50 δισ. ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, ξεκαθαρίζοντας αφενός ότι από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν γίνει πολλά μέχρι στιγμής και αφετέρου ότι οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό (της Ελλάδας). Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν».

Ταυτόχρονα, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ουσιαστικά διαψεύδοντας τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, που προχθές ανέφερε πως έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο κρατών - μελών της ευρωζώνης οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας.

«Όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια αγαστή συνεργασία Ελλάδας-ευρωζώνης και εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με ποσά», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.




 

ZENITH