Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα στην Ελλάδα

Λανθασμένα κατηγορείται η γερμανική κυβέρνηση από τους Έλληνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λανθασμένα κατηγορείται η γερμανική κυβέρνηση από τους Έλληνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών να υποστηρίζει πως «η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτήν την περίοδο».

«Το ζήτημα είναι ότι στην Ελλάδα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της χώρας αποδίδεται (σε παράγοντες) εκτός Ελλάδας (…) Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτή την περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ πριν από την έναρξη υπουργικού συμβουλίου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

«Οι Γερμανοί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ακριβώς για να βοηθήσουν την Ελλάδα με φθηνά δάνεια», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, δε, πως «οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν πει ότι η Γερμανία είναι εταίρος και σύμμαχός τους, και αυτό παρεμπιπτόντως ισχύει στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ επίσης», οπότε, όπως τόνισε, «ας συνεργαστούμε ήρεμα».

ZENITH