Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Κανένα πρόβλημα εάν η Ελλάδα θέλει να φύγει από το ευρώ

Βαρύ παραμένει το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταίροι διεμύνησαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι εάν η χώρα θέλει να αποχωρήσει από το ευρώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλ

Βαρύ παραμένει το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταίροι διεμύνησαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι εάν η χώρα θέλει να αποχωρήσει από το ευρώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Τα Νέα, καλά πληροφορημένες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα όσα ελέχθησαν την προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι επί της ουσίας κατέστη σαφές ότι αν η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ δεν δημιουργείται πρόβλημα.

H τοποθέτηση αυτή αποδίδεται στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η αφορμή δόθηκε όταν η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε στο Συμβούλιο πως δεν επιθυμεί την παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. Ανακοίνωση που λίγο μετά ανακλήθηκε.

Ο πρόεδρος του Eurogroup φέρεται να άφησε και αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για την ομολογία του ότι έστελνε λεφτά στο εξωτερικό επειδή φοβόταν ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. 

«Τα τελευταία χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών έχω γνωρίσει μερικούς Έλληνες ομολόγους. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν σοβαρά με το έργο τους, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με προσωπικά συμφέροντα και με βοήθεια προς τους φίλους τους αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει, είναι πρόβλημα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και νεποτισμού. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα στη διακυβέρνηση της χώρας, τότε δεν υπάρχει πολλή ελπίδα» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

 
 

ZENITH