Skip to main content

Ντόμπερτ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης, εκτίμησε ο Αντρέας Ντόμπρετ, ανώτατο στέλεχος της Bundesbank.
 Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης, όμως περαιτέρω βοήθεια από την πλευρά της Ευρώπης μπορεί να δοθεί μόνο σε περίπτωση που η χώρα μας «συνεχίσει την προσπάθεια για την αποκατάσταση γερών δημόσιων οικονομικών και ανταγωνιστικών οικονομικών δομών», όπως εκτίμησε  ο Αντρέας Ντόμπρετ, ανώτατο στέλεχος της Bundesbank.
 
«Οι λεπτομέρειες του νέου προγράμματος βοηθείας θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί έως το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Ντόμπρετ, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας που εκφώνησε στο Γιοχάνεσμπουργκ.
 
Το στέλεχος της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας επέκρινε έντονα την ελληνική κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική στάση που τήρησε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, καυτηριάζοντας τα μηνύματα της Αθήνας για «απόσυρση μεταρρυθμίσεων που είχαν ήδη υιοθετηθεί» και «περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους».
 
Σημείωσε όμως πως τελικά, «μετά από έντονες διαπραγματεύσεις», η ελληνική πλευρά «συμβιβάσθηκε» με επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και «δεσμεύθηκε» για την προώθηση οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.
 

ZENITH