Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Να βιαστεί με τις μεταρρυθμίσεις η Αθήνα

Κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μην περιμένει μέχρι το τέλος Απριλίου απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μην περιμένει μέχρι το τέλος Απριλίου απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΕ που μεταδίδει το Euroinsider, η ρευστότητα της Αθήνας επαρκεί για δύο ακόμα εβδομάδες και ο Β. Ντομπρόβσκις, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους δήλωσε ότι μέχρι τότε, και όχι μέχρι το τέλος του Απριλίου, όπως προβλέπει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις με πρακτικό αντίκρισμα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα επικοινωνίας της Αθήνας με τους εταίρους της δήλωσε: «Δε επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στον θόρυβο, αλλά στην πρακτική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων».

Πληροφορίες λένε ότι στη συνομιλία που ο Α. Τσίπρας είχε κατ' ιδίαν την Πέμπτη με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του Eurogroup, καθώς και με τους Ολάντ και Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης το οποίο θα ρίχνει βάρος στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα.

Ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως οι συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο δεν μπορούν να γίνουν αν δεν ολοκληρωθούν επιτυχώς τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα. Κανένα ποσό για μια τρίτη βοήθεια δεν μπορεί να συζητηθεί, πρόσθεσε, διότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το τι θα ακολουθήσει το παρόν πρόγραμμα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο Grexit ο Β. Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Ωστόσο, «η κατάσταση γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύπλοκη», συμπλήρωσε.

ZENITH