Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με πολύ αργούς ρυθμούς και χάθηκε χρόνος σε άσχετα θέματα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό.

Χάθηκε πολύς χρόνος χάθηκε κατά το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, τόνισε ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Ρώμη στην τηλεόραση του Bloomberg.

Μάλιστα τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με πολύ αργούς ρυθμούς και χάθηκε χρόνος σε άσχετα θέματα», αλλά θεωρεί ότι πλέον η διαδικασία κινείται με ταχύτερους ρυθμούς, όμως παράλληλα ότι στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια.

«Καθώς, όπως έχουν δηλώσει με έμφαση οι Ελληνικές αρχές, τα ταμειακά του διαθέσιμα εξαντλούνται, καλό θα ήταν να τηρήσουν την προθεσμία του Απριλίου και να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», απάντησε ερωτηθείς αν στο Eurogroup της 24ης Απριλίου επέλθει συμφωνία.

«Βασική προϋπόθεση για αυτό, όλες οι πλευρές και ιδιαίτερα η Ελλάδα, είναι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα», συμπλήρωσε.

Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η στενότητα ρευστότητας της Ελλάδας, αποτελεί έναν ακόμη λόγο ώστε να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που θα επιτρέψουν στη χώρα να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Τόνισε ότι πρόκειται για «περίπλοκες διαπραγματεύσεις, με πολλή ρητορική που δεν βοηθάει», όμως οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την νέα Ελληνική κυβέρνηση για την εξεύρεση ενός θετικού αποτελέσματος, «αρκεί όμως όλες οι πλευρές να θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι η θέση της Κομισιόν είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, «αυτό είναι το σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

ZENITH