Skip to main content

Ντομπρόβσκις: Πρώτα αίτηση για παράταση, μετά νέο Eurogroup

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει κάθε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα εφόσον η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει την επέκταση του Μνημονίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει κάθε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα εφόσον η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει την επέκταση του Μνημονίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ερωτηθείς για το πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι εξαρτάται από τις αποφάσεις των ελληνικών αρχών, επομένως αν θέλουν να αιτηθούν την παράταση του προγράμματος και εάν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά ότι θέλει να τηρήσει το πρόγραμμα τότε ο πρόεδρος του Eurogroup θα ανακοινώσει το επόμενο Eurogroup.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, επομένως είναι θέμα των ελληνικών αρχών να αποφασίσουν εάν θέλουν να ζητήσουν την παράταση του προγράμματος διότι όπως έχει τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν η Κομισιόν ο πιο ρεαλιστικός τρόπος να κινούμε προς τα εμπρός είναι να παραταθεί το υπάρχον πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει περισσότερο χρόνο για διαπραγματεύσεις και επίσης να δεσμευθεί στις τρέχουσες προϋποθέσεις του προγράμματος, φυσικά μπορεί να υπάρξει κάποια περιορισμένη ευελιξία για την ανταλλαγή ορισμένων μέτρων αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με μονομερή τρόπο, επομένως θα πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία».

ZENITH