Skip to main content

Ντουκάκης: Το διακύβευμα των εκλογών

Άρθρο του Ντουκάκη Μανούσου υποψήφιου βουλευτή Περιφέρειας Β’ Αθηνών με το ΛΑΟΣ.  

του Ντουκάκη Μανούσου, υποψήφιου βουλευτή Περιφέρειας Β’ Αθηνών με το ΛΑΟΣ

Η εμπειρία μου έως σήμερα με έχει διδάξει ότι το κατάλληλο άτομο τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τύχης μιας ομάδας, μιας κοινότητας, ακόμη και ενός λαού. Στην πρόσφατη ελληνική ιστορία υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα όπου ένας ηγέτης, (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο βουλευτής, ο ευρωβουλευτής κλπ) με πράξεις ή με παραλείψεις του έχει ασκήσει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη, τη λύση των προβλημάτων ή την καταβαράθρωση της χώρας μας.

Ελάχιστες μέρες έμειναν για να αρχίσει η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές και είναι πιστεύω χρήσιμο να εντοπίσουμε το διακύβευμα της δεδομένης χρονικής στιγμής. Οι βουλευτές της  πατρίδας μας που θα εκλεγούν την Κυριακή (25-01-2015)  θα βρεθούν μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα και αποφάσεις από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων των. Το βέβαιο είναι πως η  ΠΑΤΡΙΔΑ  μας διέρχεται σήμερα την πιο κρίσιμη καμπή, που αφορά στην οικονομική της επιβίωση. Δυστυχώς, η έλλειψη βούλησης, προνοητικότητας, ο εφησυχασμός, οι ευθύνες των έως τώρα Κυβερνώντων για τα προβλήματα της χώρας μας δημιούργησαν μια χιονοστιβάδα «οικονομικών λαθών» και καλούμαστε σήμερα όλοι μας να πληρώσουμε.

Μέσα σε αυτή την διογκούμενη κρίση η οποία έχει ήδη πλήξει κάθε  νοικοκυριό δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς ή για αναβολές. Χρειάζεται να ληφθούν άμεσες και τολμηρές αποφάσεις με στόχο την οικονομική εξυγίανση του τόπου μας μακριά από μνημόνια και κηδεμόνες, αλλά με τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης σε συνεργασία με όλους τους αντιμνημονιακούς και βεβαίως νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους πολίτες της χώρας μας.

Δεν είμαστε αιθεροβάμονες η χώρα μας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε και προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στον τόπο μας, είτε η ωραιοποίηση της κατάστασης είτε η διασπορά πανικού. Από την άλλη δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Χρειάζεται να γίνει  αλλαγή τώρα!

Η ψήφο σας, στα κόμματα των μνημονίων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ  και στα παρακλάδια αυτών, θα  έχει πολλαπλές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή και θα πλήξει πολλαπλάσια τη νέα γενιά, αφού η ανεργία στους νέους στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το 60%. Για τους λόγους αυτούς σήμερα απαιτείται μια δυναμική ομάδα στο  Κοινοβούλιο η οποία θα είναι αποφασιστική, άμεση, πειστική. Η βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές αυτές,  θα έχει την επιφόρτιση της εναρμόνισης των φορολογικών νόμων, χρειάζεται να δώσουμε μάχες σκληρές για τους μισθούς τις συντάξεις και τη φορολογία, από 42% που είναι σήμερα στη χώρα μας, σε ποσοστό κάτω των 30%  που είναι στα άλλα κράτη της Ε.Ε.. Το Σύνταγμα της Ελλάδα μας είναι πλέον κουρελόχαρτο στα χέρια των υπαλλήλων της τρόικας (Σαμαράς – Βενιζέλος κλπ.), χρηστή διοίκηση δεν υπάρχει, οι δικτατορίσκοι του Υ.Ο.  στο διάβα τους δεν αφήνουν ούτε τα ψίχουλα αφού παίρνουν και κατάθεση 0,5€ από την τράπεζα του οφειλέτη και στέλνουν σε αυτόφωρα ακόμα και τους πολύτεκνους.

Οι δύο μονομάχοι σήμερα τάζουν λαγούς με πετραχήλια, έδωσαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση και ο κοσμάκης ψάχνει στα σκουπίδια για να  φάει, ο Σαμαράς θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 7% που τον ψήφισε χθες και το φόρο εισοδήματος κλπ., ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι  θα καταργήσει τα πάντα μέχρι που θα κόψει και € για να πληρώσει τους τοκογλύφους... ποιος τους πιστεύει;

Θέλετε κ΄ άλλα:  Ο Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε να συμβουλεύει τον Τσίπρα για έξι μήνες, ο Τσίπρας θα υπερφορολογήσει τους πολύ πλούσιους, (έχει δοκιμαστεί το μέτρο αυτό στη Γαλλία έφυγαν αυτοί και πήγαν στη Ρωσία), ο Σαμαράς έκανε προσκλητήριο γυρολόγων πρέπει να τον τιμωρήσετε για αυτό και να τον πάτε στα επίπεδα του Ράλλη στο 15%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι τον έκαψε ο Σαμαράς και ότι δεν θα εμπλακεί ξανά μαζί του.

Οι δύο μονομάχοι  (Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ), πριν (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) αύριο δεν ξέρουμε, αφού στο ΣΥΡΙΖΑ μεταπήδησε όλο το σκληρό ΠΑΣΟΚ.. δεν ενδιαφέρονται για τον κοσμάκη παρά μόνο για τις καρέκλες τους, δεν ενδιαφέρονται που η ακίνητη περιουσία μηδενίστηκε,  πωλούνται οικίες 120 τμ για είκοσι χιλιάδες ευρώ, έχουμε πολιτικούς – υπουργούς που δεν ξέρουν τι είναι η φορολογική δήλωση, έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, έχουμε 40.000 λουκέτα κάθε χρόνο σε επιχειρήσεις, χρεώνουν με οφειλές τους επιτηδευματίες στο ΟΑΕΕ για περίθαλψη και δεν τους θεωρούν τα βιβλιάρια, πάνω από 200.000 δεν θα πάρουν σύνταξη από το ΤΕΒΕ, η αφρόκρεμα των Ελλήνων φεύγει στο εξωτερικό,  πάνω από 6.000 γιατροί… , οι επιχειρήσεις φεύγουν για τη Βουλγαρία , πάνω από 9.000 έφυγαν τον τελευταίο μήνα, οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τις 7.000 και ο Σαμαράς με το Βενιζέλο  μιλούν για πλεόνασμα...

Είναι και για τους πιο πάνω λόγους που πιστεύω ότι το σημερινό πολιτικό διακύβευμα είναι κατά πόσο ο τόπος μας θα έχει μια δυναμική ομάδα στο Κοινοβούλιο που θα συγκρουστεί με τα προβλήματα, θα ενώσει τον λαό ή θα παραμείνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις συνταγές και τις φιλοσοφίες που δημιούργησαν τα προβλήματα ( ΝΔ.  – ΠΑΣΟΚ. ).

Τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται ότι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ  προσπαθούσαν και προσπαθούν να καλύψουν τα σκάνδαλά τους , είναι αυτοί που βύθισαν τη χώρα στο σημερινό χάλι.

Ήρθε η ώρα να τους γυρίσουμε την πλάτη και μαύρο στα κόμματα των μνημονίων στην κάλπη να μην βρουν μέσα ούτε το δικό τους ψήφο.

Ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη όλων των μισθωτών, συνταξιούχων επιτηδευματιών, καθώς επίσης όλων των συναδέλφων, (Φοροτεχνών – Λογιστών – Οικονομολόγων).
 
Στο χέρι μας είναι να περάσουμε στη νέα εποχή!,  ΨΗΨΙΣΤΕ το δυναμικό  συνδυασμό μας,  ΨΗΦΙΣΤΕ  ΛΑ.Ο.Σ., για να φύγουν αυτοί «τα συνεταιράκια Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ και ΤΡΟΪΚΑ »  που κατέστρεψαν τη χώρα μας, μην ακούτε τους νέους σωτήρες ΤΣΙΠΡΑ , ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ κλπ. το τάξιμο λέει ο λαός μας δεν χαλάει σπίτι, το δόσιμο χαλά.

ZENITH