Skip to main content

Ντράγκι: Αν δεν ληφθούν μέτρα ο ελληνικός «ιός» θα εξαπλωθεί

Μετά την Ελλάδα, αν δεν ληφθούν διορθωτικά μέτρα, υπάρχουν και άλλα κράτη που μπορεί να ακολουθήσουν την ίδια πορεία, σημείωσε σε ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.
Μετά την Ελλάδα, αν δεν ληφθούν διορθωτικά μέτρα, υπάρχουν και άλλα κράτη που μπορεί να ακολουθήσουν την ίδια πορεία, σημείωσε σε ομιλία του στην καθολική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Ρώμης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

«Χρειάζεται ένα σύμφωνο σταθερότητας κατά των ελλειμμάτων και μια πραγματική οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προληφθεί η εξάπλωση της κρίσης», υποστήριξε ο κ. Ντράγκι.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας υπογράμμισε επίσης ότι «κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοσθούν βαθμιαία για να μην επηρεασθεί αρνητικά η ελαφρά οικονομική ανάκαμψη που παρατηρείται. Εγώ απαντώ ότι η ανάκαμψη είναι τόσο εύθραυστη που δεν μας επιτρέπει να χάσουμε χρόνο».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «La 7» ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, αναφέρθηκε αναλυτικά στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «μπορούσε και έπρεπε να αποφασισθεί άμεση χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα, θέτοντας, ασφαλώς, παράλληλα, αυστηρούς όρους».

Κατά την άποψη του Πρόντι «μετά τη δημιουργία του ευρώ, δεν υπήρξε η βούληση για να δημιουργηθεί μια αρχή, μια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία των διαφόρων κρατών. Πρέπει να τονίσουμε ότι το όλο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας είναι πολύ πιο περιορισμένο από τα ποσά που κατά καιρούς, ξοδεύτηκαν, για να σωθούν διάφορες τράπεζες».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σοβαρός πολιτικός, το γνωρίζουμε.
Όπως γνωρίζουμε, επίσης, ότι ένα από τα κλειδιά για την καταπολέμηση της κρίσης, είναι η ουσιαστική μείωση της φοροδιαφυγής», κατέληξε.

ZENITH