Skip to main content

Νυφούδης: Διεκδικούμε κάτι διαφορετικό για τη Β' Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στη Voria.gr του υποψηφίου βουλευτή στη Β' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι: Γιατί κατεβαίνει υποψήφιος, τι πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει το Ποτάμι στη Βουλή και ποιες οι προτεραιότητές του για

Το Ποτάμι θα έχει καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση μιας σταθερής κυβέρνησης, την επομένη των εκλογών, λέει στη Voria.gr ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης, και δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη, Νίκος Νυφούδης.

Όπως σημειώνει, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένας άνθρωπος που ακούει και προσπαθεί να υλοποιήσει τα όσα λέει, ενώ εξηγεί ότι ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισε να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι η τρίχρονη κόρη του. «Θέλω να είμαι σε θέση να της πω ότι προσπάθησα όσο μπορούσα για να βελτιώσω τον τόπο στον οποίο ζει και μεγαλώνει», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως το Ποτάμι έχει ξεκάθαρες θέσεις, προσθέτοντας ότι το βασικότερο κομμάτι στο οποίο μπορεί να προσφέρει το κόμμα του είναι στη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης.

Είστε ένας άνθρωπος που έχει ενεργό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 12 χρόνια. Πώς πήρατε την απόφαση να μεταπηδήσετε στην κεντρική πολιτική σκηνή και να θέσετε υποψηφιότητα ως βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι;

Για μένα η πολιτική είναι τρόπος ζωής και με έχει καθορίσει ως άνθρωπο. Ήταν το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη που με έπεισε να πάρω αυτή την απόφαση και να μεταπηδήσω από τα κοινά του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για πρώτη φορά θεωρώ ότι κάποιος άνθρωπος ακούει και προσπαθεί να υλοποιήσει τα όσα λέει. Ξέρετε στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί την επόμενη μέρα θα περπατήσουμε στο δρόμο και θα συναντήσουμε όλους αυτούς που την προηγούμενη τους τάζαμε διάφορα. Έτσι, μου είναι πολύ δύσκολο να πω πράγματα τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αλλά πάνω από όλα, στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα, σημαντικό ρόλο έπαιξε η κόρη μου, η οποία είναι τώρα τριών χρονών. Θέλω να είμαι σε θέση να της πω ότι προσπάθησα όσο μπορούσα για να βελτιώσω τον τόπο στον οποίο ζει και μεγαλώνει.

Πώς μπορεί το Ποτάμι να προσφέρει την επόμενη μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, από τη στιγμή που κατηγορείται για ασάφεια θέσεων;

Η διαφορετικότητα του Ποταμιού έγκειται στο γεγονός ότι τα μέλη του είναι άνθρωποι της αγοράς, που γνωρίζουν την κοινωνία και τα καθημερινά προβλήματα. Έχουν ανοιχτά αυτιά και ιδέες που είναι λογικές και υλοποιήσιμες. Ξέρετε, η απολιτικοποίηση του πολιτικού συστήματος πανευρωπαϊκά είναι ένα μείζον ζήτημα. Το Ποτάμι έχει ξεκάθαρες θέσεις. Οι κατηγορίες για ασάφεια προέρχονται κυρίως από τα παλιά κόμματα και είναι περιττές. Το βασικότερο κομμάτι στο οποίο μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο είναι στη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης. Νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν όλα. Μία σταθερή κυβέρνηση που θα αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας στην Ευρώπη.

Τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά στο Λονδίνο, με το ελληνικό εστιατόριο/παντοπωλείο "The Life Goddess". Πόσο εύκολο είναι για έναν επιχειρηματία να συνδυάσει το επάγγελμά του με την πολιτική;

Στην επιχείρηση πουλάμε αυτό που αυθεντικά είναι η Ελλάδα: ποιοτικά ελληνικά προϊόντα από 50 μικρές επιχειρήσεις. Αυτό δεν με έκανε ποτέ να ξεχάσω το γεγονός ότι με καθορίζει η πολιτική μου στάση. Ακόμη και την επιχειρηματική μου δράση, την έβλεπα ως πολιτική, γιατί με κάποιο τρόπο "επικοινωνώ" τη χώρα μου στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι εάν ο κόσμος της Β’ Θεσσαλονίκης με τιμήσει με την ψήφο του, η επαγγελματική μου εμπειρία στο Λονδίνο, αλλά και οι σπουδές μου στην Οικονομία και τις Πολιτικές Επιστήμες θα είναι τα στοιχεία που θα με βοηθήσουν να προσφέρω με νέες ιδέες και προτάσεις στην ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής. Το να ρισκάρω επενδύοντας μέσα στην κρίση σε μία νέα επιχείρηση στο εξωτερικό ήταν ένα τόλμημα. Με την ίδια τόλμη, θα σηκώσω το ανάστημά μου και δε θα συμβιβαστώ την επόμενη μέρα στο κοινοβούλιο.

Είστε υποψήφιος βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την περιοχή;

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πυλαία, ενώ η καταγωγή μου με συνδέει με την Απολλωνία, ενώ είμαι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Οπότε, φυσικά Β' Θεσσαλονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι υποψήφιος σε μια περιφέρεια που από την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας μέχρι το τουριστικό κομμάτι της Ασπροβάλτας, τη Χαλκηδόνα και το πολύ εύφορο έδαφος της Βόβλης, μπορούν να υπάρξουν προϋποθέσεις για ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, για εξαγωγές προϊόντων, για μεταποίηση και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η Β’ Θεσσαλονίκης είναι μια εκπληκτική περιοχή, με πλούτο ο οποίος θα πρέπει να συντονιστεί. Εγώ θα είμαι παρών και σύμμαχος των δημάρχων για να διεκδικήσουμε για τη Β’ Θεσσαλονίκης κάτι διαφορετικό.

ZENITH