Skip to main content

Ο αγώνας δεν θα σταματήσει, τονίζει ο Παναγόπουλος

Άδικο και αντικοινωνικό χαρακτηρίζει το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, καθώς και στη στάση των εργοδοτών, σχετικά με την υπογραφή νέας Εθνικής Γενι
Άδικο και αντικοινωνικό χαρακτηρίζει το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, καθώς και στη στάση των εργοδοτών, σχετικά με την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Θα έχει συνέχεια και διάρκεια», τονίζει ο κ. Παναγόπουλος, ενώ καλώντας τους εργαζομένους σε μαζικές κινητοποιήσεις, συμπληρώνει: «Mε την αυριανή 24ωρη γενική απεργία κάνουμε με τον πιο έντονο τρόποαισθητή τη διαμαρτυρία μας για το άδικο, αντικοινωνικό ασφαλιστικόνομοσχέδιο και για την αδιάλλακτη συμπεριφορά των εργοδοτών όσον αφοράστην υπογραφή της ΕΓΣΣΕ».

Παράλληλα, επισημαίνει πως η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως υποστηρίζει, καταργεί θεμελιώδεις αρχές του δικαίου. «Λέμε όχι στην βίαιη αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και των εργαζομένων στα ΒΑΕ. Απαιτούμε μεταξύ άλλων ίση αντιμετώπιση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ πριν την 1/1/1983 με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Η τριετής παραμονή της χώρας μας υπό την επιθεώρηση της τρόικας δενπρομηνύει παρά μόνο αγώνα και προσπάθεια εξόδου από τα σκληρά μέτρα πουπλήττουν για μια ακόμη φορά περισσότερο εκείνους που έχουν και τημεγαλύτερη ανάγκη», ολοκληρώνει τη δήλωσή του.

ZENITH