Skip to main content

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος πρόεδρος της ΝΔ

Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε από τη Ρηγίλλης ο Αντώνης Σαμαράς.«Ξεχνάω όσα ειπώθηκαν. Σφουγγάρι. Δεν θα ανεχτώ όμως υπονόμευση της ενότητας της παράταξης», διαμήνυσε ο 7ος αρχηγός της ΝΔ.
Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Ρηγίλλης ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.«Ξεχνάω όσα ειπώθηκαν. Σφουγγάρι. Δεν θα ανεχτώ όμως υπονόμευση της ενότητας της βάσης», διαμήνυσε και τόνισε πως η προοπτική της ΝΔ είναι να επιστρέψει σε νέες νίκες με ιδεολογική κυριαρχία.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που του έδωσαν την εντολή να αναλάβει την τιμή και ευθύνη, για να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε νέους αγώνες, και έκανε λόγο για μια καθαρή, αδιαμφισβήτητη και μεγάλη νίκη. «Πριν από ένα μήνα μίλησα για ελπίδα. Τα ρυάκια έγιναν ποτάμια κι εσείς λαοθάλασσα που σάρωσε ότι μας πήγε πίσω». Επεσήμανε ότι ξεκινά μια νέα εποχή για τη δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία και τόνισε για όσους δεν τον ψήφισαν ότι «δεν είμαστε πια αντίπαλοι, μας ενώνουν οι μεγάλες προσδοκίες». Ανέφερε ακόμα ότι θα μιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά της, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας «και θα είμαστε μαζί σε όλους τους μεγάλους αγώνες».

Ο κ. Σαμαράς εξήρε την ανάγκη ενότητας στο κόμμα και ανέφερε ότι ξεχνάει ότι ειπώθηκε μέχρι τώρα. «Τα ξεχνάω όλα. Σφουγγάρι» είπε χαρακτηριστικά, αλλά προειδοποίησε ότι «δεν θα ανεχθώ υπονόμευση της ενότητας της παράταξης». Ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στον αγώνα του, την οικογένειά του, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ξεκίνησε το θέμα της εκλογής από τη βάση, όπως είπε, και τα στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν δίπλα του. Ανήγγειλε επίσης συνέδριο θέσεων και αρχών για τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη σε αναγέννηση, όπως είπε, και κάλεσε όλους τους νεοδημοκράτες «να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας».

 «Η δημοκρατική επανάσταση που έγινε απόψε αφορά όλους μας. Αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Τώρα πρέπει να ασκήσουμε δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Το πρώτο βήμα έγινε, πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα βήματα», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι «πάμε για την Ελλάδα της ελπίδας και για την ελπίδα της Ελλάδας»

«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό», είπε λίγο νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι την επόμενη ημέρα «θα είμαστε όλοι παρόντες, για μια μεγάλη κεντροδεξιά». Ανέφερε μάλιστα πως επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ συνεχάρη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον αγώνα του. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να ευχαριστήσει όσους την τίμησαν με την ψήφο τους.

 «Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σ΄ αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους ΟΝΝΕΔίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου» είπε, σημειώνοντας πως η στήριξή τους τη συγκίνησε και είναι για την ίδια τιμητική. «Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ. Η Ν.Δ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», κατέληξε

Από την πλευρά του ο  Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε πως η ΝΔ κέρδισε την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία.

Προσωπικά, σ’ αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα.

Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.

Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία. Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει.

Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση.

Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία, ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

ZENITH