Skip to main content

Ο Απόστ. Τσακίρης νέος δήμαρχος Παγγαίου

Σύσσωμη η πλειοψηφούσα ομάδα στο δήμο Παγγαίου εξέλεξε απόψε (11/1) νέο δήμαρχο Παγγαίου τον έως τώρα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολο Τσακίρη, στη θέση του δολοφονηθέντος Τριαντάφυλλου Κουκο
Με απόλυτη ομοφωνία της πλειοψηφούσας παράταξης εξελέγη αργά σήμερα (11/1) το απόγευμα νέος δήμαρχος Παγγαίου ο Απόστολος Τσακίρης –έως τώρα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Απόστολος Τσακίρης διαδέχεται τον αδικοχαμένο Τριαντάφυλλο Κουκούδη, που δολοφονήθηκε την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων από τους δύο ταμίες του δήμου Παγγαίου, με οικονομικό κίνητρο.
Ο νέος δήμαρχος είναι 65 ετών, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, παντρεμένος με δύο ενήλικα παιδιά. Στη διάρκεια του εργασιακού του βίου είχε απασχοληθεί ως γραμματέας της Κοινότητας Νικήσιανης και στη συνέχεια του δήμου Παγγαίου.
Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η πλειοφηφούσα δημοτική παράταξη θα προτείνει τον εκπαιδευτικό Στέργιο Κεχαγιά –που είχε θητεύσει ξανά στη θέση αυτή επί μία διετία (2006-08).
Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα οικονομικά του δήμου Παγγαίου από ορκωτούς λογιστές, ενώ αναμένεται η ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα που διατύπωσε από την περασμένη Παρασκευή η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ν. Καβάλας για έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς κάλυψη των άμεσων λειτουργικών δαπανών στο δήμο Παγγαίου, που αντιμετωπίζει μία «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον 706.000 ευρώ στα ταμεία του. Υπόλογοι για το οικονομικό άνοιγμα είναι οι δύο ταμίες του δήμου (ήδη κρατούμενοι στις Φυλακές Κομοτηνής) που δολοφόνησαν τον 47χρονο Τρ. Κουκούδη και υποστηρίζουν ότι ο δολοφονηθείς δήμαρχος ευθυνόταν για την κακοδιαχείριση στο δήμο.

ZENITH