Skip to main content

Ο επόμενος παρακαλώ…

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη διαφοροποίηση και διαγραφή της Ντόρας. Ίσως τώρα ο πρόεδρος Σαμαράς βρει διάθεση και χρόνο να ασχοληθεί με το πραγματικό αντικείμε
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


«Ανάσανε» η Ντόρα Μπακογιάννη που μήνες τώρα πάει να σκάσει με τον Αντώνη Σαμαρά και με τα όσα αποφασίζει ή… σκέπτεται για το μέλλον του κόμματος που υπηρέτησε για πολλά χρόνια. Ανακουφισμένη που βρήκε ευκαιρία να φύγει με ψηλά το κεφάλι και χωρις τύψεις… προδοσίας, δίνει - την ίδια ώρα - «ανάσα» και στον πρόεδρο της ΝΔ να χαράξει αβίαστα το δρόμο του, στη μετά ΔΝΤ εποχή.

Κοντά στην Ντόρα και στον Αντώνη αρχίζουν και «αναπνέουν» Ντορικοί βουλευτές και μέχρι στιγμής...αμίλητοι, καθώς και Σαμαρικοί συνάδελφοί τους και επίσης μέχρι στιγμής...προσεκτικοί λόγω  γραμμής Ρηγίλλης.

Τα δυο εσωκομματικά στρατόπεδα δεν χωρίζουν μόνο τα τσανάκια τους, μοιράζοντας σιωπηλά ή…ψιθυριστά υποσχέσεις για καλύτερες μέρες, με λύσεις για τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους. Δίνουν και ελπίδες - φρούδες ή όχι - που αφορούν κυρίως στην άσκηση των καθηκόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης στη δρομολόγηση νέας πολιτικής ζωής του τόπου, η οποία βάλτωσε μεταξύ σκανδάλων, κλεφτών, ανούσιων εξαγγελιών και θεαματικών ψεμάτων.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν ανάλογες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν ότι ο υπουργός εθνικής άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αργά ή γρήγορα πρέπει να κάνει κι αυτός τη δική του κίνηση για να «ανασάνει» με τη σειρά του. Αμέσως αμέσως, θα έχει μαζί του τουλάχιστον τρεις (Δημαράς, Σακοράφα και Οικονόμου) κι άλλους τόσους που ψάχνουν ευκαιρία να…διαγραφούν για να γλιτώσουν τις πολιτικές τους καριέρες.

Άλλωστε θεωρούν ότι η πορεία Ντόρας-Βαγγέλη είναι παράλληλη και τώρα τελευταία την ψιθυρίζουν και τη θέλουν μέχρι…κοινή! Ανάλογα με τις περιστάσεις που απαιτούν συνεργασίες και συμφωνίες, με το συμφέρον της πατρίδας και με τα επόμενα λάθη των κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων.

Πάντως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας - σε συνέντευξη πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές - μου είχε πει για το δικό του λάθος (Ζάππειο) «εύχομαι και ελπίζω, αυτό που κάποιοι θεωρούν το μεγαλύτερο πολιτικό μου ολίσθημα να μην αποδειχθεί το καλύτερο που έχω κάνει για την πατρίδα…».

ZENITH