Skip to main content

O γάμος που έμοιαζε… κηδεία!

H ψυχρή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή, το βαρύ κλίμα ανάμεσα σε πρωτοκλασάτα στελέχη, η μάχη της καρέκλας – πίσω και μπροστά από το βήμα του Σαμαρά – και οι ριζοσπαστικές προτάσεις του προέδρου ήταν τα
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
 melkar4@yahoo.gr


H ψυχρή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή, το βαρύ κλίμα ανάμεσα σε πρωτοκλασάτα στελέχη, η μάχη της καρέκλας – πίσω και μπροστά από το βήμα με Σαμαρά – και οι ριζοσπαστικές προτάσεις του (οι οποίες μπέρδεψαν ή…πάγωσαν τους παλαιοκομματικούς της Θεσσαλονίκης) ήταν τα χαρακτηριστικά της έναρξης του προσυνεδρίου για τα οργανωτικά της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Καραμανλής ήταν «πολύ στα κάτω του» στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του, στην εκλογική του περιφέρεια. Ο ίδιος άνθρωπος - ο οποίος πριν από λίγους μήνες γινόταν δεκτός με ευφημισμούς - άξιους του ονόματος Καραμανλή - σήμερα έμοιαζε μόνος και έρημος μέσα σε μια αίθουσα χιλιάδων συντρόφων του. Και επειδή το… ήξερε ότι έτσι θα συμβεί, επέλεξε για μια ακόμη φορά τη σιωπή, όπως είχε γράψει ότι θα κάνει πριν από λίγες μέρες η Voria.gr

Η «νεκρική»…βουβαμάρα ήταν εμφανής, αν και οι ΟΝΝΕΔιτες έκαναν ότι μπορούσαν για να την αλλάξουν! Παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε ένα χώρο συζήτησης για το μέλλον της ιδεολογίας τους, με παλαμάκια και κραυγές, προσπάθησαν και τα κατάφεραν να αναδείξουν -μόνο και κυρίως- το νέο αρχηγό τους!

Οι δε αξιωματούχοι, «στην εξέδρα», δίπλα στον πρόεδρο του συνεδρίου Δ. Αβραμόπουλο (20 τον αριθμό!) έδειξαν ξεκάθαρα ότι οι επαναστατικές ιδέες – ειδικά για ένα κόμμα σαν τη ΝΔ – έχουν πολύ δρόμο και επίσης πολλούς να νικήσουν, όπως πχ αυτούς που δεν αφήνουν - με τίποτε και για κανέναν - τις διορισμένες θέσεις τους.

Την εικόνα «πένθους» συμπλήρωσε στην πρώτη σειρά του «Ι. Βελλιδης», η… απέλπιδα προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να βρει άδεια καρέκλα, προκειμένου να κάτσει και να ακούσει τον πρόεδρό της, έστω κι αν – τελικά – δεν τον χειροκρότησε…αρκετά.

Τέλος, οι κάμερες της ζωντανής σύνδεσης «ζούμαραν» δυο φορές στα πεταχτά στην «περίοπτη» θέση του πρώην πρωθυπουργού, πιθανότατα κατόπιν εντολών άνωθεν (ως γνωστόν – τα κουμάντα  των πλάνων γίνονται από σκηνοθέτη της προτίμησης του κόμματος και σε συνεννόηση και συνεργασία μαζί του).

Έτσι, και σ΄ αυτή τη μάζωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο μόνος που στηρίζει δημόσια Καραμανλή είναι και πάλι ο Νομάρχης Ψωμιάδης.

ZENITH