Skip to main content

Ο Γκρούεφσκι μάς εμπλέκει σε κατασκοπεία!

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ, στην προσπάθειά του να διατηρηθεί πάση θυσία στην εξουσία, προβαίνει σε αντιδημοκρατικές ενέργειες, αναμιγνύοντας και την Ελλάδα.

Μετά από πολλά χρόνια φαίνεται πως η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση στα Σκόπια, αποφάσισε να πραγματοποιήσει δυναμική εμφάνιση, καταγγέλλοντας την έλλειψη δημοκρατίας που υπάρχει στο κράτος, με αποτέλεσμα αυτό να υστερεί σε όλους τους τομείς, ώστε η Ε.Ε. να αρνείται να το δεχθεί στους κόλπους της, με το επιχείρημα ότι δεν πληροί τα κριτήρια.

Με την σειρά του ο κ. Γκρούεφσκι, στην προσπάθειά του να διατηρηθεί πάση θυσία στην εξουσία, προβαίνει σε ακόμη περισσότερες αντιδημοκρατικές ενέργειες, αναμιγνύοντας και την Ελλάδα, προκειμένου να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όταν, προ τετραετίας, πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης των Σκοπίων, που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ήταν η κα. Ράντμιλα Σεκερίνσκα, ο πλήρως ελεγχόμενος Τύπος των Σκοπίων έβαλε κατ’ αυτής, ότι την χρηματοδοτούσαν οι ελληνικές υπηρεσίες. Ποιο ήταν το επιχείρημα: Ότι φορούσε πολύ ακριβά… παπούτσια, άρα οι Έλληνες της έδιναν χρήματα! Μάλιστα, φωτογραφίες της κας. Σεκερίνσκα με τα παπούτσια δημοσιεύονταν στις πρώτες σελίδες των σκοπιανών εφημερίδων.

Δεν ήταν μόνον αυτή… κατάσκοπος της Ελλάδας, αλλά αναφέρθηκαν και τα ονόματα του γνωστού αρθρογράφου κ. Μπράνκο Γκερόσκι (με το επιχείρημα ότι «προπαγάνδιζε τις… αντι-μακεδονικές θέσεις της Αθήνας, καλύτερα κι από τις αθηναϊκές εφημερίδες» (!), στο στόχαστρο δε, βρέθηκε ακόμη και ο Γκλιγκόρωφ!

Τώρα, με την απουσία των ανωτέρω προσώπων, βρέθηκε ο νέος κατάσκοπος. Πρόκειται για τον νυν πρόεδρο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης κ. Ζόραν Ζάεφ, του οποίου η κατασκοπευτική δραστηριότητα εντοπίστηκε μόλις αυτός αποκάλυψε ένα από τα πολλά σκάνδαλα του κ. Ν. Γκρούεφσκι, τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων από 20.000 Σκοπιανούς πολίτες (και εχθές, τις συνομιλίες Γκρούεφσκι-Αχμέτι, των δύο αρχηγών των συγκυβερνώντων κομμάτων, κατά τις οποίες ρύθμιζαν τις τοποθετήσεις «δικών» τους δικαστικών στις κατάλληλες θέσεις).

Και εναντίον αυτού, βρέθηκε αναλόγου κύρους επιχείρημα, αποδεικτικού της κατασκοπευτικής του δράσης. Ο κ. Ζάεφ, δεν φορούσε ακριβά παπούτσια, αλλά συνήθη, με τα οποία όμως μπήκε κρυφά στην Ελλάδα 18 φορές (!), περπατώντας σε διαβάσεις των ελληνοσκοπιανών συνόρων. Αυτό αποκάλυψε ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων. Δεν εξήγησε βεβαίως, γιατί δεν επελήφθη τις προηγούμενες 17 φορές, αλλά το έκανε μόλις ο κ. Ζάεφ άρχισε να δημοσιοποιεί έγγραφα της απίστευτης διαφθοράς της σκοπιανής κυβέρνησης.

Ο κ. Ζάεφ, κατέθεσε φυσικά προσφυγή εναντίον του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλ’ ούτε ο ίδιος ελπίζει πως η διατεταγμένη δικαιοσύνη των Σκοπίων, θα επιληφθεί με αμεροληψία της υποθέσεως.

Ο κ. Γκρούεφσκι δεν συνέλαβε ακόμη τον κ. Ζάεφ, αλλά ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του και άλλων ανθρώπων για κατασκοπεία και βία εναντίον αξιωματούχων. «Μου είπε ότι έχει συγκεντρώσει, σε συνεργασία με ορισμένες ξένες μυστικές υπηρεσίες, μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες σχεδόν όλων των ηγετών της χώρας», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι. Η Αστυνομία πάντως συνέλαβε τρεις υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών κ. Ζόραν Βερουσέφσκι, σχετικά με την υπόθεση.

Να υπενθυμίσω, ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες, είχαν μποϊκοτάρει τις πρόωρες εκλογές του Απριλίου, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για νοθεία. Από τότε ο κ. Ζάεφ είχε προειδοποιήσει δημοσίως πως σκοπεύει να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την κυβέρνηση, που «θα έχουν τις συνέπειες μιας βόμβας». Για αρκετό μάλιστα διάστημα, η σκοπιανή αντιπολίτευση βρέθηκε συνειδητώς εκτός των εργασιών του Κοινοβουλίου, με τον Αμερικανό πρόξενο να πιέζει για την επάνοδό της.

Ο Μακεδών

ZENITH