Skip to main content

Ο Κ. Τάτσης εισηγητής για την Οικονομική Πολιτική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στην Καβάλα το διήμερο εκδηλώσεων της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. Ο υπερνομάρχης Κώστας Τάτσης ορίστηκε εισηγητής για την εκπόνηση Γνωμοδότησης σχετικά με την Ενίσ
Έναν Έλληνα, τον Υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κώστα Τάτση, επέλεξαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ECOS) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. ως Εισηγητή για την εκπόνηση σχεδίου  Γνωμοδότησης σχετικά με την Ενίσχυση του Συντονισμού της Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον ορισμό αυτό επιστεγάστηκε το διήμερο εκδηλώσεων, που συνδιοργάνωσαν στην Καβάλα η Επιτροπή των Περιφερειών, η Υπερνομαρχία και ο Δήμος Καβάλας, με θέμα την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού στην Ευρώπη.

Η πρόταση για την ανάθεση της Γνωμοδότησης της Επιτροπής των Περιφερειών στον κ. Τάτση προήλθε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και υιοθετήθηκε ομόφωνα από τις ομάδες των Φιλελευθέρων και των Σοσιαλιστών. Μέσω της Γνωμοδότησης η Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση θα διατυπώσει θέσεις και προτάσεις ικανές να συμβάλλουν στη βελτίωση των μηχανισμών συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στην ΕΕ.

Το σχέδιο Γνωμοδότησης αναμένεται να παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ECOS το Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες, ενώ το τελικό κείμενο θα εξεταστεί το Νοέμβριο, στην τελευταία φετινή Σύνοδο Ολομέλειας της ΕτΠ.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη ανάθεση εκπόνησης σχεδίου Γνωμοδότησης στον Υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης (δραστήριο μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών επί μία τετραετία), καθώς πέρυσι ο κ. Τάτσης είχε αναλάβει εκείνη για τους κανονισμούς που διέπουν το ΕΣΠΑ.   

Πάνω από 100 μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών, που εκπροσώπησαν κορυφαίους αυτοδιοικητικούς και περιφερειακούς οργανισμούς από τα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε., συζήτησαν διεξοδικά (τόσο στο ειδικό Σεμινάριο της πρώτης μέρας των εκδηλώσεων, όσο και κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ECOS) που φιλοξενήθηκαν στην Καβάλα) για τις συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού περίπου 80 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, καθώς και για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να μειωθεί αισθητά (κατά 25%)  το ποσοστό των φτωχών πληθυσμών της γηραιάς ηπείρου.

ZENITH