Skip to main content

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα
 Πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 12-12-2009

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιόνια σε ορεινές καιημιορεινές περιοχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Άνεμοι: βόρειοι,βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 4 βαθμούς.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον 1 έως 8 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 8 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Σταδιακά στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 15 και στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 13-12-2009

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές Χιονοπτώσεις. Σταδιακά όμως και στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH