Skip to main content

O Κάμερον προσεγγίζει τους Φιλελεύθερους

Έτοιμος να προτείνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι βγήκαν τρίτοι στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, μια «ευρεία, ανοιχτή και συνολική» συμφωνία καταμερισμού της εξουσίας δή
Έτοιμος να προτείνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι βγήκαν τρίτοι στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, μια «ευρεία, ανοιχτή και συνολική» συμφωνία καταμερισμού της εξουσίας δήλωσε ο ηγέτης των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Θέλω να κάνω μια ευρεία, ανοιχτή και συνολική πρόταση στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Θέλω να εργαστούμε από κοινού για να επιλύσουμε τα σημαντικά και επιτακτικά προβλήματα της χώρας μας», δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.

Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη ρύθμιση του υψηλού ελλείμματος της Βρετανίας και για να καθησυχαστούν οι αγορές και σημείωσε ότι με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες υπάρχουν πολλές κοινές θέσεις και ότι διαβλέπει τις βάσεις για τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών, οι οποίοι κέρδισαν τις περισσότερες κοινοβουλευτικές έδρες, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία, αναφέρθηκε επίσης στη μεταρρύθμιση του εκλογικού και του φορολογικού συστήματος της Βρετανίας, λέγοντας ότι πάνω σε αυτά τα δύο θέματα μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο αναφέρθηκε και σε θέματα στα οποία οι Συντηρητικοί θα εμμείνουν στις θέσεις τους, κυρίως όσον αφορά στην άρνησή τους για τη μεταβίβαση περαιτέρω εξουσιών από το Λονδίνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δέσμευση για τη διατήρηση της βρετανικής αποτρεπτικής πυρηνικής δύναμης.

ZENITH