Skip to main content

Ο Κώστας Τασούλας νέος γ.γ της ΚΟ της ΝΔ

Τη θέση του Κώστα Τραγάκη ως γενικού γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ αναμένεται να πάρει την Παρασκευή ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και νυν τομεάρχης της Ν.Δ, Κώστας Τασούλας, μετά από πρόταση του πρόεδρου, Αντώ
Τη θέση του Κώστα Τραγάκη ως γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αναμένεται να πάρει ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και νυν τομεάρχης της Ν.Δ, Κώστας Τασούλας, μετά από πρόταση του πρόεδρου, Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολύ καλή σχέση του Κ. Τασούλα με τον Α. Σαμαρά χρονολογείται ήδη από την περίοδο που αμφότεροι ήταν στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ.

Η διαδικασία για την εκλογή νέου γ.γ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ ο κ. Τασούλας εκτιμάται ότι έχει την αποδοχή της ευρείας πλειοψηφίας των βουλευτών της Ν.Δ.

Ποιος είναι ο Κώστας Τασούλας

Ο Κ. Τασούλας είναι παντρεμένος με τη Φανή Σταθοπούλου και έχει ένα γιο και μια κόρη. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000 και του 2004.

Διετέλεσε δήμαρχος Κηφισιάς (1994-1998). Προηγουμένως εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1990 δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα (1981-1990) και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας (1989-1990). Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από τον Οκτώβριο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1993.

Επιπλέον, ήταν συντάκτης του περιοδικού «Βιομηχανική Επιθεώρηση», ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Επίσης, έχει ασχοληθεί με αρθρογραφία στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων. Τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 1997 επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. προσκεκλημένος της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων νέων Ευρωπαίων πολιτικών.

ZENITH