Skip to main content

Ο Λευκός Οίκος αρνείται αύξηση της φορολογίας

Ο Λευκός Οίκος αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Πολ Βόλκερ, για την ενδεχόμενη επιβολή υψηλότερων φόρων για την τιθάσευση του ελλείμματος της χ
Ο Λευκός Οίκος αποστασιοποιήθηκε χθες Τετάρτη από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Πολ Βόλκερ, ότι ενδέχεται στο μέλλον να χρειαστεί η επιβολή υψηλότερων φόρων για την τιθάσευση του ελλείμματος της χώρας.

Ο Βόλκερ, σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για οικονομικά θέματα, έκανε το σχόλιο την Τρίτη στη Νέα Υόρκη.

«Ο κ. Βόλκερ μιλούσε για τον εαυτό του, όχι για την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος δεν έχει προτείνει αυτή την ιδέα ούτε εξετάζεται τίποτα τέτοιο», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος έχει περάσει ιστορικές περικοπές φόρων για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα και συνεχίζει να πιέζει για περισσότερες περικοπές φόρων. Ο πρόεδρος δεν προτείνει τη μείωση του ελλείμματος σε βάρος των οικογενειών της μεσαίας τάξης», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το ζήτημα θεωρείται λεπτό για τον Δημοκρατικό Ομπάμα, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να καταστήσουν το ζήτημα της φορολογίας κεντρικό θέμα εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Βόλκερ είχε πει ότι «εάν τελικά χρειαστεί να αυξήσουμε τους φόρους, θα αυξήσουμε τους φόρους».

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ αναμένεται να φθάσει το 1,5 τρισ. δολ. το οικονομικό έτος 2010.

ZENITH