Skip to main content

Ο Λούμπιτς είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα της μοιραίας πτήσης

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings, ο οποίος όπως όλα δείχνουν έριξε το Airbus στις γαλλικές Άλπεις.

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς της μοιραίας πτήσης της Germanwings, ο οποίος όπως όλα δείχνουν  έριξε το Airbus στις γαλλικές Άλπεις.

Από την χθεσινή αστυνομική έρευνα στις οικίες του 27χρονου, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας, προέκυψε ότι έπασχε από ασθένεια - ψυχική όπως μαρτυρούν γνωστοί και συγχωριανοί του σύμφωνα με τα ξένα μέσα - την οποία είχε κρατήσει κρυφή από τους εργοδότες του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι,όπως όλα δείχνουν, ότι ο Λούμπιτς είχε λάβει αναρρωτική άδεια αρκετών ημερών, ανάμεσά τους και για την ημέρα της συντριβής, την οποία -όπως φαίνεται- δεν χρησιμοποίησε, καθώς το έγγραφο βρέθηκε σκισμένο στο σπίτι του.

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του φαίνεται εκτός ότι ο 27χρονος έπασχε από ασθένεια , λάμβανε και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ο εισαγγελέας του Ντύσελντορφ Ραλφ Χέρενμπρικ είπε σε ανακοίνωσή του ότι στο σπίτι του συγκυβερνήτη βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα, ανάμεσά τους και σημειώματα ασθενείας που κάλυπταν την ημέρα του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας δήλωσε: «Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς. Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του».

Στο σπίτι του Λούμπιτς δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας ή αποδείξεις ότι η πράξη του είχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

ZENITH