Skip to main content

Ο Μάρδας θέλει να απαλλάξει το δήμο Θεσσαλονίκης από τα χρέη της υπεξαίρεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διερευνά τις δυνατότητες να απαλλαχτεί ο δήμος από τα χρέη που καλείται να πληρώσει προς το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας της υπόθεσης υπεξαίρεσης

του Τάσου Τασιούλα

Τον τρόπο για να απαλλαγεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τα χρέη που έχουν προκύψει από την υπεξαίρεση της περιόδου διοίκησης Παπαγεωργόπουλου ερευνά σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας είχε ενημέρωση από τους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων χρεών , που εδώ και πολύ καιρό έχουν οδηγήσει σε δεσμεύσεις ποσών μέχρι και 30 εκατομμυρίων ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έγινε κοινωνός της άποψης ότι «δεν μπορεί η πόλη να ξαναπληρώνει τα κλεμμένα επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου», όπως άλλωστε υποστηρίζει εδώ και ένα χρόνο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και πλέον εξετάζει τον τρόπο απαλλαγής του δήμου από αυτό το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος.

Είναι άγνωστο αν πλέον μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφή αυτών των χρεών, που προέκυψαν από τη γνωστή πλέον υπόθεση της υπεξαίρεσης, όμως ο τρόπος αναζητείται, καθώς ο κ. Μάρδας είναι πεπεισμένος ότι αδίκως ο δήμος ξαναπληρώνει αυτά τα χρέη, τα οποία προέκυψαν από παράνομες ενέργειες.

Το θέμα είχε σηκώσει πολιτικά η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της και νυν βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, «δε γίνεται να εφαρμόζεται η αρχή της συλλογικής ευθύνης και να πληρώνει όλη η πόλη ξανά τα ήδη κλεμμένα. Δε νοείται νομιμότητα που να επιβάλει να ξαναπληρώσουμε τα κλεμμένα. Δεν τα κλέψαμε όλοι μαζί. Ήταν κλεμμένα από τα ταμεία του δήμου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα ξαναπληρώνει η πόλη. Αισιοδοξούμε ο υπουργός να έχει ευχάριστα νέα, αφού και ο ίδιος ψάχνει τον τρόπο για να απαλλαχτεί ο δήμος από αυτό το βάρος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπόθεση αυτή εκκρεμεί από το 2011, όταν είχε γίνει ευθεία αντιπαράθεση της διοίκησης Μπουτάρη με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η τελευταία θεωρούσε παράλογη την πληρωμή από το δήμο στο ελληνικό Δημόσιο των χρεών που προέκυψαν από την υπεξαίρεση, ενώ η διοίκηση Μπουτάρη επισήμανε ότι όφειλε να προχωρήσει με βάση το νόμο, που προέβλεπε τη… διπλοπληρωμή των «σπασμένων».

ZENITH