Skip to main content

«Ο μηχανισμός στήριξης θα λειτουργήσει», τονίζει ο Παπακωνσταντίνου

Την πεποίθησή του ότι ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ- ΔΝΤ θα λειτουργήσει, εξέφρασε από την Ουάσινγκτον ο ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.
«Ο μηχανισμός θα λειτουργήσει, δεν υπάρχει κανένας στην Ευρώπη που να έχει διαφορετική άποψη», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου από την Ουάσιγκτον, ενώ συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και τόνισε ότι «κινούμαστε με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε ότι η ΕΕ θα προσφέρει 3 δισ. ευρώ το 2010 και ότι αναμένεται να υπάρξει τριετής δανεισμός από το ΔΝΤ.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν άρχισαν από το μηδέν, ήδη εφαρμόζουμε το ΠΣΑ και έχουμε ήδη καλά αποτελέσματα, έχουμε φτάσει σε μία μείωση του ελλείμματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά τις αλλεπάλληλες επαφές που είχε, ενώ σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Επίσης δήλωσε πως είχε επαφές με άλλους συναδέρφους από την Ευρώπη και άλλες χώρες και τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αλλάξει ήδη το φορολογικό σύστημα, ενώ προωθούνται και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές. «Ελπίζουμε πως θα προσελκύσουμε αγορές και επενδυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιλύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας που έχουν έρθει στην επιφάνεια, ενώ δήλωσε ευτυχής για την ύπαρξη τού μηχανισμού στήριξης. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη και σημείωσε πως τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική επιθυμούν να βγει η χώρα μας από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται αυτήν τη χρονική περίοδο.

ZENITH