Skip to main content

Ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Παρουσία του Τάσου Κορωνάκη η συνεδρίαση της ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή. Εκλέγονται νέος συντονιστής και αναπληρωτής. Συζητείται η απόφαση της ΚΕ για τον πρώτο μήνα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη συμφ

 του Τάσου Τασιούλα

Η εκλογή νέου συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Νίκου Σαμανίδη από τη συγκεκριμένη θέση είναι το κύριο θέμα συζήτησης των τοπικών κομματικών στελεχών. Παρότι όμως έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, είναι πιθανό να μη γίνει, καθώς στην ίδια συνεδρίαση θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

Το ενδιαφέρον των στελεχών για τη θέση του συντονιστή της ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης προς το παρόν είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, άλλη υποψηφιότητα πέραν του σημερινού αναπληρωτή, Μίλτου Οικονόμου, δεν έχει εκδηλωθεί.

Οι όποιες υποψηφιότητες τόσο για τη θέση του συντονιστή, όσο και για του αναπληρωτή του θα κατατεθούν μέχρι αύριο το βράδυ. Σύμφωνα με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής την Παρασκευή θα είναι ανοιχτή και θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΕΔΟΘ, όμως φαίνεται πως η εσωτερική εκλογή δε θα είναι το κυρίως πιάτο, δεδομένης της παρουσίας του κ. Κορωνάκη.

Ο 39χρονος νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και παρόντες στη συνεδρίαση θα είναι όλα τα τοπικά μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι συντονιστές των κατά τόπους ΝΕ στην περιοχή.

Η ευρεία συνεδρίαση δύσκολα θα επιτρέψει και μια εκλογική διαδικασία, η οποία πιθανώς να αναβληθεί. Όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Voria.gr, παρόντος του κ. Κορωνάκη το κύριο θέμα που θα συζητηθεί θα είναι οι αποφάσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Αποφάσεις που απασχολούν άλλωστε τους περισσότερους, αφού έχουν να κάνουν με τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πρόσφατη συμφωνία – γέφυρα της κυβέρνησης που προκάλεσε εσωτερικούς τριγμούς στο κόμμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν δημοσίως την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη νέα συμφωνία με τους δανειστές και στην τετράμηνη παράταση, με πρώτα τα στελέχη που συντάσσονται με την Αριστερή Πλατφόρμα ή Αριστερό Ρεύμα. Δεν είναι λίγα τα στελέχη που κάνουν λόγο για συνέχιση του μνημονίου ή για νέο μνημόνιο, χωρίς ωστόσο να προκαλούν –προς το παρόν- κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, ακόμη και τα προεδρικά στελέχη τόνιζαν στη Voria.gr ότι «δεν υπάρχει κανένας διχασμός στο κόμμα. Εδώ και τέσσερα χρόνια η εσωκομματική μειοψηφία ψηφίζει διαφορετικά. Μάθαμε να λειτουργούμε έτσι και είναι σεβαστές όλες οι απόψεις. Μάλιστα, το κλίμα αυτή τη φορά ήταν πιο συναινετικό σε σχέση με το παρελθόν, διότι όλοι αντιλαμβάνονται και τη δυσκολία της κατάστασης και την ανάγκη που οδηγεί στη λήψη των όποιων αποφάσεων».

ZENITH