Skip to main content

Ο Νικολούδης ετοιμάζει το πρώτο πακέτο των 5 δισ.

Περίπου 5 δισ. ευρώ φιλοδοξεί να «φέρει» στα κρατικά ταμεία, σε πρώτη φάση, ο πρώην αντιεισαγγελέας και νυν υπουργός κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Περίπου 5 δισ.ευρώ φιλοδοξεί να «φέρει» στα κρατικά ταμεία, σε πρώτη φάση, ο πρώην αντιεισαγγελέας και νυν υπουργός κατά της διαφθοράς (σσ γιατί περί αυτού πρόκειται), Παναγιώτης Νικολούδης. Σύμφωνα με τον καταμερισμό που έκανε και παρουσίασε ήδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η οποία έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τα πρώτα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τους ελέγχους σε φοροφυγάδες, που έχουν ήδη ξεκινήσει και για τους οποίους σας ενημέρωσε ήδη εκτενώς η Voria.gr, με σχετικό δημοσίευμα.

Απλώς, τώρα, έγινε και η «ποσοτικοποίση» αυτών των ελέγχων, που κατέληξε σε αυτό τον υπολογισμό. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα 2 δισ.ευρώ, αυτά θα προέλθουν από την εφαρμογή του νόμου που επιτρέπει σε καταχραστές του δημοσίου να επιστρέψουν λεφτά στα κρατικά ταμεία, διασφαλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ευνοική ποινική μεταχείριση.

Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, ο κ. Νικολούδης έχει το σχετικό know how, όπως αποδείχθηκε από την προηγούμενη θητεία του και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες του οποίου φρόντισε να διασφαλίσει για το χαρτοφυλάκιο του, κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του πρωθυπουργού. Ως γνωστόν, στον κ. Νικολούδη υπάγονται πλέον όλες οι διωκτικές αρχές (Οικονομική Αστυνομία και όχι μόνο), ενώ ο ίδιος υπάγεται με τη σειρά του απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου και δίνει αποκλειστικά αναφορά, κατόπιν σχετικής εντολής του.

ZENITH