Skip to main content

Ο ΟΛΠ μπορεί να ανασχηματίσει την κυβέρνηση

Ως γνωστόν, διαφωνία έχει προκύψει στους κόλπους της κυβέρνησης αναφορικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.

Ως γνωστόν, διαφωνία έχει προκύψει στους κόλπους της κυβέρνησης αναφορικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.

Προχωρώντας, ωστόσο, ένα βήμα παραπέρα, από πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης αναφέρεται ότι δεν αποκλείεται αυτή η διαφωνία να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την πρώτη μεγάλη κρίση εντός του υπουργικού συμβουλίου, που ενδεχομένως θα έφτανε έως και στην αποχώρηση ενός μέλους του.

Ως γνωστόν, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ανακοίνωσε από το Πεκίνο όπου βρέθηκε ότι «είναι θέμα εβδομάδων η ολοκλήρωση της», ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απάντησε από την Αθήνα: «Θα δούμε». Ο κ. Δρίτσας, όμως, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αν η κυβέρνηση και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου, επιμείνει στην προώθηση της πώλησης, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η έξοδος του από την κυβέρνηση. Τουλάχιστον, αυτό διαρρέεται σε επίπεδο κύκλων, χωρίς ο ίδιος βεβαίως να επιβεβαιώνει οτιδήποτε.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΛΠ συνιστά κριτήριο για την Κίνα, ως προς τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο ελληνικό ζήτημα. Μέχρι πρόσφατα, στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης υποστήριζαν ότι έχουν «διαβεβαιώσεις» για άμεση βοήθεια ύψους 1 δις ευρώ, μέσω συμμετοχής σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου. Τελικώς, οι Κινέζοι δεν διέθεσαν ποσό μεγαλύτερο των 200 εκατ ευρώ.
 

ZENITH