Skip to main content

Ο Ομπάμα ζητά πρόταση από Γερμανία, η Μέρκελ το σχέδιο της Ελλάδας

Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάκαμψη εντός ευρωζώνης, το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου. Βάση της συζήτησης το τρέχον πρόγραμμα, διαμήνυσε η καγκελάριος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως αναμένει την εκτίμηση της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, για το πως η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεργαστούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης.

«Αναμένω να ακούσω την πρόταση της Άνγκελα για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρουν ένα τρόπο να επανέλθει η Ελλάδα στην βιώσιμη ανάπτυξη εντός ευρωζώνης», σημείωσε ο κ. Ομπάμα σε κοινή συνέντευξη τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Από την πλευρά της η κα Μέρκελ, αφού αναφέρθηκε στην επιστροφή στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, σημείωσε πως «το πρόγραμμα διάσωσης βρίσκεται στη βάση κάθε διαπραγμάτευσης την οποία θα έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την Ελλάδα».

Η ίδια σημείωσε πως «αυτό που μετράει είναι τι ακριβώς θα θέσει η Ελλάδα στο τραπέζι του Eurogroup. Η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Τα προγράμματα που έχει υπογράψει η Ελλάδα αποτελούν τη βάση της συζήτησης».

ZENITH