Skip to main content

Ο πανεπιστημιακός Νίκος Παπαδάκης νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ

Την Πέμπτη αναλαμβάνουν και τυπικά τα ηνία της εταιρίας ο νέος πρόεδρος και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με δηλώσεις τους στη Voria.gr.

Αναλαμβάνουν τυπικά από αύριο, Πέμπτη στην ΕΥΑΘ πρόεδρος ο εφοριακός κ. Κωνσταντίνος Καμάκας και διευθύνων σύμβουλος, ο χημικός και πανεπιστημιακός κ.Νίκος Παπαδάκης.

 Μετά από πρόταση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκας Κατσέλη, η αρμόδια επιτροπή  της Βουλής για τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέκρινε τον διορισμό του κ. Καμάκα ως προέδρου της ΕΥΑΘ και του κ. Παπαδάκη ως διευθύνοντα συμβούλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της Voria.gr. Δεδομένου ότι η ΕΥΑΘ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, διαδικαστικά και τυπικά επιβάλλεται  η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 11 στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, να επικυρώσει  τον διορισμό τους.

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr o νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ, κ. Καμάκας, που ήταν και μέλος του προσωρινού δσ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου τόνισε ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας. Έμφαση θα δοθεί στα αποχετευτικά έργα, καθώς πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος τομέας  υστερεί έναντι των υπολοίπων. Για τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει συνοχή μεταξύ τους και  εκτιμά ότι την κατάσταση αυτή η νέα διοίκηση θα επιδιώξει να την αλλάξει προς όφελος όλων.
 


Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Κωνσταντίνος Καμάκας
 

Για το ίδιο θέμα των συνδικαλιστών και των εργαζομένων ο νέος διευθύνων σύμβουλος σε δηλώσεις του δεσμεύτηκε ότι επί θητείας του θα κυριαρχήσει το πνεύμα συλλογικότητας και αποτελεσματικότητας. Υποσχέθηκε νέο κλίμα, ενώ σημείωσε ότι οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπήρξαν μεταξύ της προηγούμενης διοίκησης και των συνδικαλιστών δεν υφίστανται για τον ίδιο. Βασική προτεραιότητα, λοιπόν για τον κ. Παπαδάκη φαίνεται ότι είναι η συνεργασία  και η αλλαγή κλίματος  με τους συνδικαλιστές, που αποτελούσε τη μόνιμη πηγή διενέξεων με την τελευταία διοίκηση επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Εξάλλου, δεν υφίσταται και το επίμαχο θέμα της διάθεσης περίπου 22%  της εταιρίας σε ιδιώτες, καθώς ο διαγωνισμός δεν υφίσταται και η νέα διοίκηση είναι δεσμευμένη και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και τέτοιο θα παραμείνει. Ο κ. Παπαδάκης είναι χημικός και  αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο θέμα «Ύδρευση, Αποχέτευση στη Βόρεια Ελλάδα και Δημόσια Υγεία», ενώ διετέλεσε βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΕΒΖ.

Χθες ο κ.Παπαδάκης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκο Μπόλαρη για θέματα της ΕΥΑΘ και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Εκτός από τους συνδικαλιστές η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από καυτά ζητήματα, όπως η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 120 εκατ. ευρώ, το γεγονός ότι η εταιρία Suez Enviroment κατέχει το 5,0124% της εταιρίας, καθώς και το project για την από κοινού επένδυση με τη Μαλαματίνα ΑΕΒΕ για την εμφιάλωση νερού στη Θεσσαλονίκη, που είχε προαναγγείλει η περασμένη διοίκηση, αλλά δεν φαίνεται να σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Πάντως, και οι σχέσεις της ΕΥΑΘ δεν ήταν οι καλύτερες με την ΕΥΑΘ Παγίων γιατί η δεύτερη καθυστερούσε την υλοποίηση επενδύσεων αρμοδιότητας της.

Business Story
Off

ZENITH