Skip to main content

Ο Πανούσης, η Ζωή, ο Κατρούγκαλος και τα άλλα προβλήματα του Αλέξη

Οι σπίθες που έχουν ανάψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης τείνουν να μετατραπούν σε φωτιά. Τελευταία εστία το άρθρο-βόμβα του Γιάννη Πανούση.

Οι σπίθες που έχουν ανάψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης από την ασυνεννοησία μεταξύ συναρμοδίων υπουργών και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και μεταξύ υπουργών και αναπληρωτών τους τείνουν να μετατραπούν σε φωτιά.

Τελευταία εστία που φούντωσε είναι η περίπτωση Βούτση-Πανούση, που οδήγησε στην «αποκόλληση» του δεύτερου από την εποπτεία του πρώτου, λόγω σοβαρών διαφωνιών που ανέκυψαν μεταξύ τους και το άρθρο-βόμβα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα Νέα(δείτε εδώ).

Οι αναφορές Πανούση ότι Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και τα καρφιά σε όσους νοούν ότι η «αριστερή αστυνομία» μπορεί να αφήνει αστυνομικούς να καίγονται από κουκουλοφόρους προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις και δίχασε για ακόμη μια φορά τα στελέχη της κυβέρνησης. Εντύπωση προκαλεί ότι ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο υπουργός Δικαιοοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος  συμφωνούν με τις θέσεις Πανούση. Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο, ενώ το Μαξίμου σε non paper δηλώνει ότι «οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν». Σε αυτή την περίπτωση αναρωτιόμαστε ποιον μπορεί να αφορούν...

Ωστόσο, η περίπτωση Πανούση δεν είναι μοναδική. Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας διαφωνεί κάθετα με τις ενέργειες της υπόλοιπης κυβέρνησης και ειδικότερα του αντιπροέδρου της, Γ .Δραγασάκη, ως προς τις κινήσεις αναφορικά με το θέμα του ΟΛΠ. Μάλιστα, πληροφορίες από τον Πειραιά αναφέρουν ότι θα είχε ήδη παραιτηθεί, αν το γεγονός δεν θα προκαλούσε μεγάλο πρόβλημα στον πρωθυπουργό ή αν έστω κάποιος άλλος υπουργός είχε κάνει το πρώτο βήμα, προς την κατεύθυνση της αποχώρησης από την κυβέρνηση.

Εννοείται ότι στην κορωνίδα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τα μέλη της κυβέρνησης το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πλέον ο παράγων «Κωνσταντοπούλου», η οποία μπορεί να είναι πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο με τη στάση της δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα υποτίθεται ότι λύνει. Εννοείται ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Τσίπρα υπάρχει πάντα ο πονοκέφαλος που ακούει στο όνομα «Κατρούγκαλος».

Μπορεί ο πρωθυπουργός να του παρείχε πλήρη στήριξη, ωστόσο, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι αν ένα τέτοιο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί σε μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα είχε ζητήσει άμεσα την παραίτηση της...

ZENITH