Skip to main content

Ο «Ποσειδών» έπιασε δουλειά

Στο Θερμαϊκό κόλπο «σεργιανίζει» και πάλι το αντιρρυπαντικό σκάφος «Ποσειδών» του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της πόλης.
Στο Θερμαϊκό κόλπο «σεργιανίζει» και πάλι το αντιρρυπαντικό σκάφος «Ποσειδών» του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της πόλης. Το αντιρρυπαντικό θα βγαίνει καθημερινά στα νερά του Θερμαϊκού, από το πρωί έως το μεσημέρι, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Σήμερα, ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ν. Παπαγιαννόπουλος επιβιβάστηκαν στο σκάφος και επιθεώρησαν εν πλω το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

«Αν και δεν είναι της δικής μας αρμοδιότητας, δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «εμείς, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, ξαναρχίζουμε την  προσπάθεια καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου από τα στερεά, επιπλέοντα απόβλητα. Η Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης είναι ο αρμόδιος φορέας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιλογές, για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου, αλλά οι αδυναμίες του είναι ορατές και οι επιπτώσεις από την ανυπαρξία περιβαλλοντικής πολιτικής στο συγκεκριμένο τομέα δεν ικανοποιούν κανέναν. Εμείς θα συμβάλουμε με τις δικές μας δυνάμεις και θα κάνουμε το καλύτερο για να απαλλαγεί το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης από δυσάρεστες εικόνες, όπως αυτές της συσσώρευσης των σκουπιδιών και των αποβλήτων».

ZENITH