Skip to main content

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ζητά απομάκρυνση του Ντάουνερ από το Κυπριακό

Θέμα απομάκρυνσης του ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ έθεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μ. Καρογιάν.
Θέμα απομάκρυνσης του ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ έθεσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μ. Καρογιάν.

Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη εγγράφου, που αποδίδεται στον κ. Ντάουνερ, το οποίο αναφέρεται στα εσωτερικά του Δημοκρατικού Κόμματος, στο πλαίσιο «αξιολόγησης» των πιθανών δυνάμεων, που θα υποστήριζαν μια λύση του Κυπριακού σε ένα πιθανό νέο δημοψήφισμα.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι η συμπεριφορά του κ. Ντάουνερ, όπως συνάγεται από τα δημοσιοποιηθέντα έγγραφα, είναι «άλογη» και πρόσθεσε ότι «το φακέλωμα κομμάτων και προσωπικοτήτων είναι απαράδεκτο».

«Ο ρόλος του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να βρίσκεται στο πλαίσιο των εντολών, που λαμβάνει από τον Γενικό Γραμματέα. Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι απαράδεκτα, διαστρεβλώνουν πράγματα και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα.», είπε ο κ. Καρογιάν και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία.

Σημείωσε, όμως, ότι εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει αν τίθεται θέμα αποχώρησης του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

ZENITH