Skip to main content

Ο πρώην κατά του νυν δημάρχου στον Άγιο Παύλο

Για μη απόδοση των ποσών που παρακρατούνταν από το μισθό δημοτικών υπαλλήλων, προκειμένου να αποπληρωθούν οι δόσεις στεγαστικών δανείων που έλαβαν, κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Αγίου Παύλου η παράτ
Για μη απόδοση των ποσών που παρακρατούνταν από το μισθό δημοτικών υπαλλήλων, προκειμένου να αποπληρωθούν οι δόσεις στεγαστικών δανείων που έλαβαν, κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Αγίου Παύλου η παράταξη του πρώην δημάρχου, Μ. Μοσχονά.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, επιστολή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς το δήμο αναφέρει ότι δεν έχουν αποδοθεί περίπου 18.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε παρακρατήσεις δόσεων για τα έτη 2008, 2009 και 2010. Το ίδιο συμβαίνει, πάντα κατά την ανακοίνωση της ΔΕΑΚ, και με την απόδοση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Εισαγγελέα ζητά ο Χ. Μάτης


Ο δήμαρχος Αγίου Παύλου, Νίκος Βαρσάμης, παραδέχτηκε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι πράγματι δεν αποδόθηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ποσό των 18.000 ευρώ που είχαν παρακρατηθεί από μισθούς υπαλλήλων έναντι οφειλών στεγαστικών τους δανείων. Μετά από αυτό η μεν ΔΕΑΚ Αγίου Παύλου, που ανέδειξε το θέμα, υποστηρίζει ότι συντρέχουν λόγοι αυτεπάγγελτης παρέμβασης του εισαγγελέα, ο δε δημοτικός σύμβουλος Χρίστος Μάτης προειδοποιεί ότι, αν δεν προσφύγει στον εισαγγελέα η ΔΕΑΚ, θα το πράξει αυτός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά δεν αποδόθηκαν για να διοχετευτούν στην αποπληρωμή δανείων ύψους 248.640,79 ευρώ, που συνήψε το 2006 η διοίκηση Μοσχονά, και 183.628 ευρώ της δικής του διοίκησης, προκειμένου να αποπληρωθεί το προηγούμενο δάνειο.

Ωστόσο, ο κ. Βαρσάμης υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα το αργότερο θα έχει τακτοποιηθεί το πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι, εφόσον αυτό γίνει, ούτε κάποιος από τους 5 υπαλλήλους που εμφανίζονται ως οφειλέτες θα μπει στον «Τειρεσία», ούτε προσαυξήσεις θα επιβληθούν.

Η ΔΕΑΚ, από την πλευρά της, εκτιμά ότι υπάρχουν και παρακρατήσεις προς άλλους φορείς που επίσης δεν αποδόθηκαν. Σύμφωνα με τοποθετήσεις στελεχών της, η ΔΕΑΚ δε θα προσφύγει από τώρα στη Δικαιοσύνη, αναμένοντας να δει αν όντως θα τηρήσει τη δέσμευσή του ο δήμαρχος, καλεί ωστόσο τους δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τον τρόπο που πολιτεύεται η δημοτική αρχή.

ZENITH