Skip to main content

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους ξένους τραπεζίτες

Την ενεργό συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για την κατάσταση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ζήτησαν οι τράπεζες και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να ανταποκρίνεται
Την ενεργό συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού στην εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την κατάσταση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ζήτησαν οι τράπεζες και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να ανταποκρίνεται άμεσα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρουν ότι εκτάκτως, την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί στην Βιέννη, προκειμένου να μιλήσει σε μια συνάντηση διεθνών τραπεζιτών. Στόχος του θα είναι να παρουσιάσει την κατάσταση των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων και να διαβεβαιώσει ότι το πιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, όπως και η οικονομία της, δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Επίσης, όπως έγραψε ήδη η Voria.gr, και οι ίδιες οι τράπεζες αναλαμβάνουν εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας, μέσω της σύνταξης ειδικής μελέτης, που θα περιγράφει την κατάσταση της χώρας στους ξένους αναλυτές, που χαράσσουν επενδυτική γραμμή παγκοσμίως. Τέλος, ανάλογη εκστρατεία θα αναληφθεί κι εντός των συνόρων, μέσω της έκδοσης ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου.

ZENITH