Skip to main content

Ο πρωθυπουργός θα προωθεί τις μεγάλες επενδύσεις

Την εποπτεία των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, όπως προέκυψε από το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη.
Την εποπτεία των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, όπως προέκυψε από το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη. Στόχος της κυβέρνησης είναι να παρακάμψει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολλές φορές αποτελούν εμπόδιο για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Η πρόταση που διατυπώθηκε από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, που βασίζεται στη λογική ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ευελιξία στην έγκριση επενδυτικών σχεδίων αυτού του επιπέδου αν θέλει να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων.

Το μοντέλο που εισηγήθηκε ο κ. Λοβέρδος είναι αυτό που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση Σημίτη προκειμένου να επιταχυνθούν τα ολυμπιακά έργα μετά το 2002, δηλαδή ένα συμβούλιο συναρμόδιων υπουργών, στο οποίο ενδεχομένως να προΐσταται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, με τη συμμετοχή κάθε φορά υπουργού ή υπουργών που εμπλέκονται σε μια συγκεκριμένη φάση της υλοποίησης της επένδυσης, και όλο αυτό να τελεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπανδρέου ανέθεσε στον Ευ. Βενιζέλο να επεξεργαστεί το νομοσχέδιο, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα να εγκρίνονται με διαδικασίες εξπρές οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στη χώρα, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που προκαλεί σε αυτές τις περιπτώσεις η γραφειοκρατία.

ZENITH