Skip to main content

Ο Σπ.Λάτσης, το 60% της Eurobank και ο «πιλότος» της Βαρσοβίας

Άγνωστο για ποιο λόγο, που σίγουρα θα υπάρχει και κάτι θα εξυπηρετεί, ο βασικός μέτοχος της Eurobank Efg, δηλαδή η οικογένεια Λάτση, αύξησε το ποσοστό της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπ
Άγνωστο για ποιο λόγο, που σίγουρα θα υπάρχει και κάτι θα εξυπηρετεί, ο βασικός μέτοχος της Eurobank Efg, δηλαδή η οικογένεια Λάτση, αύξησε το ποσοστό της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας στο 60%. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό γεγονός, το οποίο του επιτρέπει να προχωρήσει σε εντυπωσιακές κινήσεις στον τραπεζικό χώρο, εντός Ελλάδας, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ήδη, παράγοντες της αγοράς προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αυτή την κίνηση, ιδιαίτερα μέσα στο σημερινό περιβάλλον των κυοφορούμενων αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ήδη, ο κ. Σπύρος Λάτσης έχει δώσει εντολή να προχωρήσει το deal με την HSBC επί πολωνικού εδάφους, που πολλοί θεωρούν ότι είναι πιλοτικό ως προς το τι θα ακολουθήσει. Οι πιο «ψαγμένοι», μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον στη Βαρσοβία δεν έχει τόσο να κάνει με τον partner, δηλαδή την HSBC, όσο με τη φιλοσοφία της κίνησης. Η όποια κίνηση γίνει, θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών και χωρίς καθόλου, σχεδόν, μετρητό. Εξετάζεται, λοιπόν, αν και κατά πόσο αυτό το μοντέλο μπορεί να βρει εφαρμογή κι εντός των ελληνικών ορίων.

ZENITH