Skip to main content

Ο συμβιβασμός απέτρεψε μια άμεση κρίση λέει ο Μοσκοβισί

Την ικανοποίησή του για τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα εκφράζει ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι «στόχος είναι να βρει η χώρα το δρόμο της ανάπτυξης».

Την ικανοποίησή του για τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα εκφράζει ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί,  τονίζοντας ότι «στόχος είναι να βρει η χώρα το δρόμο της ανάπτυξης».

Όπως είπε, σε συνέντευξη του στα Νέα, «δεν ήταν εύκολο να φθάσουμε έως εδώ». «Η Ελλάδα αντιμετώπισε το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης με εποικοδομητικό πνεύμα» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Αναφέρει, οτι «ο συμβιβασμός απέτρεψε μια άμεση κρίση και υπ' αυτήν την έννοια συνιστά ένα θετικό βήμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη». Ο κ.Μοσκοβισί για το θέμα του χρέους περιορίζεται να αναφέρει ότι «θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα του, όπως ήδη έχουμε αποφασίσει στο Eurogroup».

Ερωτηθείς για το εάν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενοχλεί πολλούς με τη συμπεριφορά του, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, ο Πιέρ Μοσκοβισί σημειώνει: «Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς να δουλεύουμε μαζί. Νομίζω ότι οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει πως η εργασία μεταξύ εταίρων απαιτεί εμπιστοσύνη και ειλικρίνια. Ενίοτε δε και εμπιστευτικότητα».

ZENITH