Skip to main content

Ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης, ο Μάρδας και οι «Πράσινοι»

Ο Νίκος Χρυσόγελος πήρε τη σκυτάλη των σχολίων για τις αποκαλύψεις Σκόκου περί πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για δύο υπουργεία στο Ποτάμι ώστε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

του Τάσου Τασιούλα

Πολιτικό ζήτημα έχει ανακύψει από την αποκάλυψη σε κείμενο του πολιτικού υπεύθυνου των τομέων Πολιτικής του «Ποταμιού», Θανάση Σκόκου, προς απάντηση δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Αυγή» ότι στη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη, μόλις μια μέρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός πρότεινε δυο υπουργεία στο «Ποτάμι», προκειμένου να μετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Το θέμα προκάλεσε αλυσιδωτές παρεμβάσεις διαφόρων πολιτικών άλλων κομμάτων που ζητούν να ανακοινωθεί επισήμως και δημοσίως τι ειπώθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη.

Στα social media οι… μπηχτές στα προφίλ πολιτικών παίρνουν και δίνουν. Από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις είναι του πρώην ευρωβουλευτή, Νίκου Χρυσόγελου, επικεφαλής του κόμματος «Πράσινοι – Αλληλεγγύη»: «Φυσικά και πρέπει τέτοια σοβαρά θέματα να είναι δημόσια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι έγινε. Πρότεινε ο Τσίπρας στο Ποτάμι συμμετοχή στην κυβέρνηση και με τι όρους; Απάντησε ο Θεοδωράκης αρνητικά και με τι σκεπτικό; Επιτέλους, δεν μπορούμε να έχουμε μια κανονική πολιτική λειτουργία σε αυτή τη χώρα; Αν όντως δεν ήθελε ο Θεοδωράκης να συμμετάσχει στην κυβέρνηση γιατί δεν το δήλωσε δημόσια; Το ήξεραν τα "κομματικά όργανα" του Ποταμιού; Συνεδρίασαν για να αποφασίσουν;».

Το σχόλιο του κ. Χρυσόγελου συγκέντρωσε πάντως δηκτικά σχόλια από αναγνώστες, ενώ ενεπλάκη και το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, καθώς κάποιοι θυμήθηκαν δημοσίευμα με τίτλο: «Μάρδας: Η διαπλοκή δεν με ήθελε στο Ποτάμι».

«Τέτοια θέματα δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα. Μπορεί ο Μάρδας να κατήγγειλε εκ των υστέρων το Ποτάμι αλλά για καιρό ήταν πρόθυμος να είναι υποψήφιος. Είμαι περίεργος τι θα κάνει πάντως ο Μάρδας αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τη δέσμευσή της για "σεβασμό όλων των συμφωνιών αποκρατικοποίησης που έχουν ολοκληρωθεί" όπως λέει το 26σέλιδο κείμενο Βαρουφάκη προς τους θεσμούς και όταν επιβεβαιωθεί τελικά η στροφή του σχετικά με την "επένδυση" στις Σκουριές ή με το θέμα της διαγραφής μεγάλων προστίμων από "μεγάλους" που κατηγορούνται για πλαστά τιμολόγια, λαθρεμπόριο κα (όπως έγινε με τις οριζόντιες ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις)», σχολιάζει ο κ. Χρυσόγελος.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο χώρος των «Πράσινων» ασκεί συνεχώς κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακόμη και για το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου έχει τοποθετηθεί μέλος των «Οικολόγων Πράσινων», ο υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.

Μέχρι σήμερα από τον ορισμό του υπουργού έχουν βγει περισσότερες από δέκα ανακοινώσεις ιδιαίτερα δηκτικές για ζητήματα αρμοδιότητάς του από τον οικολογικό χώρο…

ZENITH