Skip to main content

Ο «υπόγειος πόλεμος» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Αποτελεί κοινό μυστικό. Ωστόσο, προς το παρόν, κανείς ή σχεδόν κανείς δεν το θίγει...

Αποτελεί κοινό μυστικό. Ωστόσο, προς το παρόν, κανείς ή σχεδόν κανείς δεν το θίγει, ενώ όποτε κάποιος επιχειρεί να κάνει κάποια σχετική νύξη, διαψεύδεται άμεσα. Ο λόγος αφορά στις κακές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του οικονομικού κύκλου, Γιάννης Δραγασάκης, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι δύο άντρες, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, είχαν κακή χημεία μεταξύ τους, διαφωνόντας σε βασικά ζητήματα. Απλώς, από κάποια στιγμή και μετά, αυτό άρχισε να φαίνεται κιόλας, παύοντας να αποτελεί μυστικό. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ποτέ (ή σχεδόν ποτέ), ο κ. Βαρουφάκης δεν συμμετέχει στις συσκέψεις που συγκαλεί ο κ. Δραγασάκης για την αντιμετώπιση κρίσιμων οικονομικών ζητημάτων. Ακόμα και θεμάτων που έχουν να κάνουν με το μείζον ζήτημα των ημερών: την εύρευση χρημάτων για την κάλυψη των ανελαστικών αναγκών του δημοσίου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το θέμα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη, που έγνε στο γραφείο του κ. Δραγασάκη, στην οδό Ζαλοκώστα, όπου πήγαν όλοι, εκτός του κ. Βαρουφάκη. Το γεγονός προκάλεσε έκπληξη.

Όπως έκπληξη προκάλεσαν και κάποια πρικόχολα σχόλια σε βάρος του κ. Δραγασάκη, σχετικά με το ρόλο του στα κρίσιμα Eurogroups. Επισήμως, κανείς δεν λέει από πού προέρχονται, αλλά όλοι υποπτεύονται την προέλευση τους. Προς το παρόν, τους δύο άντρες ενώνει το Μέγαρο Μαξίμου. Αργότερα όμως;

ZENITH