Skip to main content

Οδηγοί της ΔΙΑΣ χωρίς δίπλωμα οδήγησης!

Καταγγελίες για τις ομάδες της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) που βγήκαν από χθες, Μ. Δευτέρα, στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έκανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής
Καταγγελίες για τις ομάδες της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) που βγήκαν από χθες, Μ. Δευτέρα, στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έκανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Ν. Καραδήμας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Καραδήμας κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εκπαιδεύτηκαν μόνο 10 ημέρες, ενώ οι εκπαιδευτές και κάποιοι από τους αστυνομικούς δεν είχαν καν δίπλωμα οδήγησης μηχανών.

Επιπλέον, όπως τόνισε κάποιοι από τους αστυνομικούς καλούνται να οδηγήσουν μηχανές μεγάλου κυβισμού, ενώ η εκπαίδευση αφορούσε μέχρι 250 κυβικά. Επίσης, κατήγγειλε ότι τα κράνη που χρησιμοποιούν τα αγόρασαν μόνοι τους.

Τέλος, ο κ. Καραδήμας είπε ότι η διοικητική δομή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στελεχώθηκε από μάχιμους αστυνομικούς που αποσπάστηκαν από Αστυνομικά Τμήματα.

Από τη Μ. Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη περιπολούν συνολικά 422 αστυνομικοί με 211 μοτοσικλέτες.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής περιπολούν συνολικά 2.004 αστυνομικοί ανά δυάδες, με 1.002 μοτοσικλέτες των 650 κυβικών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ομάδες «ΔΙΑΣ» καλύπτουν 167 τομείς στις πέντε αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής, ενώ κάθε αστυνομικό τμήμα θα περιλαμβάνει δύο έως τέσσερις τομείς, ανάλογα με την εγκληματικότητα και τις ανάγκες.

ZENITH