Skip to main content

ΟΓΑ: Ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών

Πληροφορίες για τη ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών δίνει με ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ, στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του οργανισμού και στους εργοδότες-επιχειρήσεις.
Πληροφορίες αναφορικά με τη ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών δίνει με ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ  στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του οργανισμού και στους εργοδότες-επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 53 έως και 62 του νέου νόμου παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους, σε εξαμηνιαίες δόσεις και το ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600 ευρώ.

Η αίτηση για ρύθμιση οφειλής εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο, εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Ασφαλιστικού Φορέα και έχει επισυναφθεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης. Στα 20 ευρώ ανέρχεται το ποσό του παραβόλου για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ενώ για τους εργοδότες- επιχειρήσεις  κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, από 50 μέχρι 400 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθυνθούν στους κατά τόπους Ανταποκριτές του ΟΓΑ ή να επισκεφτούν την Ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

ZENITH