Skip to main content

Όγδοος καλύτερος δήμαρχος του κόσμου ο Μπουτάρης

Στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην όγδοη θέση με τους καλύτερους δημάρχους του κόσμου για το 2014 βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην όγδοη θέση με τους καλύτερους δημάρχους του κόσμου για το 2014 βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μεταξύ 26 ομολόγων που αποτέλεσαν την τελική επιλογή του ετήσιου διαγωνισμού που διοργανώνει το ίδρυμα “City Mayors Foundation”.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος στα βραβεία “World Mayor” του “City Mayors Foundation”, το οποίο διοργανώνει την εκδήλωση από το 2004 και έχει ως στόχο να αναδείξει το έργο των δημάρχων, με βάση τα κριτήρια της ανοιχτής διακυβέρνησης, της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, της ανεκτικότητας, της διοίκησης, της ηγεσίας, του οράματος, της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο δήμαρχος του Κάλγκαρι του Καναδά Naheed Nenshi, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο δήμαρχος της Γάνδης του Βελγίου Daniël Termont και στην τρίτη θέση ο δήμαρχος της Σουραμπάγια της Ινδονησίας, Tri Rismaharini.

Η λίστα με την πρώτη δεκάδα:

1

Naheed Nenshi

Calgary

Canada

2

Daniël Termont

Ghent

Belgium

3

Tri Rismaharini

Surabaya

Indonesia

4

Carlos Ocariz

Sucre

Venezuela

5

Jed Patrick Mabilog

Iloilo City

Philippines

6

Albrecht Schröter

Jena

Germany

7

Annise Parker

Houston

USA

8

Yiannis Boutaris

Thessaloniki

Greece

9

Giusy Nicolini

Lampedusa

Italy

10

Aziz Kocaoglu

Izmir

Turkey

 

ZENITH